Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάλι Fake news από το Πρώτο Θέμα: Δε θα είναι η Τουρκία τιμώμενη στη ΔΕΘ του 2021

Πάλι Fake news από το Πρώτο Θέμα: Δε θα είναι η Τουρκία τιμώμενη στη ΔΕΘ του 2021
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ένα ακόμη fake news είτε λόγω παραπληροφόρησης είτε λόγω σκοπιμότητας προχώρησε το Πρώτο Θέμα, κάνοντας λόγο για «αδιανόητη εισήγηση να είναι η Τουρκία τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης του 2021» την οποία φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Άγκυρα, σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες ψηφοφορίες για το 2020 έχει κλείσει να είναι τιμώμενη χώρα η Γερμανία, ενώ για το 2021 και το 2022, όπως αποκάλυψε ήδη από την Κυριακή η Real News, η χώρα μας συζητά με δύο ευρωπαϊκές χώρες για να είναι τιμώμενες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το 2023 και το 2024 γίνονται συζητήσεις σε διπλωματικό επίπεδο να είναι τιμώμενη χώρα μία χώρα από τη Μέση Ανατολή και η Τουρκία, με τις σχετικές συζητήσεις ακόμη ωστόσο να είναι σε σχετικά πρώιμο επίπεδο.

Αντί αυτών, το Πρώτο Θέμα εμφανίζει ως αποκλειστική του είδηση ότι δήθεν η Τουρκία θα είναι τιμώμενη χώρα το 2021, στα 200 χρόνια δηλαδή από την απελευθέρωση της Ελλάδας με την επανάσταση του 1821, σε μία προσπάθεια να εμφανίσει την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα ως… ενδοτικό.

Εμφανίζει μάλιστα απόσπασμα από σχετικό έγγραφο αγνώστου προελεύσεως για να υπερθεματίσει για την… εθνική μειοδοσία.

Σχετικά άρθρα