Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δύο Χιλιανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα

Δύο Χιλιανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενεζουέλα, Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Καράκας, Χιλή,

Δύο Χιλιανοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα το βράδυ της Τρίτης, κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο Καράκας, μαζί με δύο Βενεζουελάνους συναδέλφους τους, όπως έγινε γνωστό από το Εθνικό Συνδικάτο Εργαζομένων στον Τύπο (SNTP).

Οι δύο Βενεζουελάνοι, Μαϊκέρ Ιριάρτε και Άνα Ροντρίγκες, που εργάζονται για το ψηφιακό τηλεοπτικό κανάλι VPI, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κρατήθηκαν «αυθαίρετα» επί περίπου 12 ώρες, σύμφωνα πάντα με το SNTP.

Όμως οι Χιλιανοί Ροντρίγκο Πέρες και Γκονσάλο Μπαραόνα, που εργάζονται για το τηλεοπτικό κανάλι TVN, παραμένουν ακόμη υπό κράτηση.

Και οι τέσσερις συνελήφθησαν από μέλη της προεδρικής ασφάλειας.

«Οι Χιλιανοί συνάδελφοί μας παραμένουν κρατούμενοι και τους περιμένουμε έξω από το (προεδρικό) μέγαρο Μιραφλόρες», είπε ο Μαϊκέρ Ιριάρτε στο TVN.

»Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, οι Αρχές κατηγόρησαν τους συλληφθέντες ότι μπήκαν σε μια «ζώνη ασφαλείας» όπου απαγορευόταν η πρόσβαση.

Οι δύο Χιλιανοί ανακρίθηκαν επί περίπου μία ώρα.

Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα ζήτησε σήμερα την άμεση απελευθέρωση των δύο συμπατριωτών του.

Ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Χιλής στο Καράκας, Ρομπέρτο Αράος, βρίσκεται από νωρίς το πρωί έξω από το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες αναμένοντας να αφεθούν ελεύθεροι.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Χιλής, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι η σύλληψη έγινε «με αφορμή μια παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας» εκ μέρους των δημοσιογράφων.

Οι Πέρες και Μπαραόνα πήγαν στο Καράκας για να καλύψουν δημοσιογραφικά την πολιτική κρίση που ξέσπασε μετά την αυτοανακήρυξη του ηγέτη της αντιπολίτευσης, Χουάν Γκουάιντο, σε πρόεδρο της χώρας, την περασμένη εβδομάδα.

Σχετικά άρθρα