Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη… διαθήκη τους υπογράφουν οι δημοσιογράφοι πριν μπουν στη Γάζα!

Τη… διαθήκη τους υπογράφουν οι δημοσιογράφοι πριν μπουν στη Γάζα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη,

Όσοι δημοσιογράφοι επιθυμούν να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση ότι ο Ισραηλινός στρατός δεν έχει καμιά ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού ή θανάτου τους.

Όπως διαβάζουμε στη Huffington Post, μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν την εν λόγω υπεύθυνη δήλωση εάν θέλουν να περάσουν τα σύνορα με το Ισραήλ και να εισέλθουν στον παλαιστινιακό θύλακα.

Η υπεύθυνη δήλωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, “οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν καμία ευθύνη σε περίπτωση ζημιάς ή τραυματισμού μου ως αποτέλεσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων εντός και γύρω από τη Γάζα ή οπουδήποτε αλλού, οτιδήποτε συμβεί σε εμένα ή στην περιουσία μου, ως αποτέλεσμα της παραμονής μου ή της εισόδου μου στη Γάζα”.

Έμπειροι πολεμικοί ανταποκριτές επισημαίνουν ότι αντίστοιχα έγγραφα είχαν υποχρεωθεί να υπογράψουν και στο παρελθόν από το Ισραήλ, το 2012 και το 2003. Επίσης, επισημαίνουν οι ίδιοι, αντίστοιχα έγγραφα είχαν κληθεί να υπογράψουν κι από τις ΗΠΑ, όταν κάλυπταν τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Δείτε και το σχετικό έγγραφο:

o-JOURNALISTS-WAIVER-570

Σχετικά άρθρα