Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπόθεση Κασόγκι: Η Hürriyet κάνει λόγο για αποδείξεις που «καίνε» τον Σαουδάραβα πρίγκιπα

Υπόθεση Κασόγκι: Η Hürriyet κάνει λόγο για αποδείξεις που «καίνε» τον Σαουδάραβα πρίγκιπα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CIA - Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ, Hurriyet, Δημοσιογράφοι, Δολοφονίες, Εφημερίδα Hurriyet, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τζίνα Χάσπελ, Τουρκία,

Αποδείξεις που «καίνε» τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, καθώς τον συνδέουν άμεσα με τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, έχει στη διάθεσή της η CIA, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής «Hürriyet».

«Φιμώστε τον Τζαμάλ Κασόγκι το συντομότερο δυνατόν» ήταν η οδηγία που έδωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, υποστηρίζει Τούρκος δημοσιογράφος επιμένοντας μάλιστα ότι το ηχητικό ντοκουμέντο βρίσκεται στα χέρια της διευθύντριας της CIA Τζίνα Χάσπελ.

Η οδηγία φέρεται να δόθηκε τηλεφωνικά από τον πρίγκιπα Σαλμάν στον αδελφό του Χαλίντ, ο οποίος είναι πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Hürriyet, κατά την επίσκεψή της τον Οκτώβριο στην Άγκυρα, η Χάσπελ άφησε να εννοηθεί ότι η CIA έχει στην κατοχή της την ηχογράφηση.

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος βρήκε τραγικό θάνατο στις 2 Οκτωβρίου, όταν πήγε στο προξενείο της χώρας του, στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά τις δεκάδες αναφορές ότι 15μελής ομάδα ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη επί τούτου, το Ριάντ παραδέχτηκε τη δολοφονία του Κασόγκι πολύ αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, το βασίλειο επιμένει μέχρι κεραίας ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση. Τον ισχυρισμό του αποδέχεται πλήρως ο Αμερικανός πρόεδρος αψηφώντας τις εκθέσεις της CIA.

Σχετικά άρθρα