Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς «πυροβολεί» Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ: Είχατε 29 χρόνια κανάλια χωρίς άδειες και κάνετε κριτική

Παππάς «πυροβολεί» Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ: Είχατε 29 χρόνια κανάλια χωρίς άδειες και κάνετε κριτική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, ΠΑΣΟΚ, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

Επίθεση στις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πολιτική τους στα ζητήματα των ΜΜΕ και της τηλεόρασης, εξαπέλυσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, αντιγυρίζοντας τα πυρά του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ανδρέα Κατσανιώτη, από την Ολομέλεια.

Στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ενσωμάτωση της οδηγίας σχετικά «με μέτρα για υψηλό κοινό επίπεδο ασφάλειας συστημάτων δικτύου και πληροφοριών σε ολόκληρη την Ένωση», ο κ. Παππάς συνέστησε προς την αξιωματική αντιπολίτευση, να κάνει τώρα μια προσπάθεια να αποτιμήσει την πολιτική της «με όρους ψυχραιμίας και να μην παριστάνει ότι είμαστε στο ίδιο 2016» ενώ κάλεσε “τους πάντες» «να πάμε την συζήτηση παρακάτω για το τί τηλεόραση θέλουμε».

Όπως προσέθεσε, ο αρμόδιος υπουργός, σήμερα υπάρχει το ΦΕΚ με τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών το οποίο λέει ότι η αδειοδότηση έγινε με βάση τον νόμο 4339.

Σχολιάζοντας την ομιλία του εισηγητή της ΝΔ, ο κ. Παππάς είπε ότι ήταν σαν να άκουσε «τη συνέντευξη Σαμαρά να επαίρεται για το κλείσιμο της ΕΡΤ, να ψεύδεται ασυστόλως για τα ποσοστά τηλεθέασης και να δηλώνει ότι η ΝΔ είναι δικαιωμένη για ότι έκανε στον τομέα της ιδιωτικής τηλεόρασης».

«Που άφησε 29 χρόνια τα κανάλια χωρίς άδειες και δεν εισπράχθηκαν ποτέ οι καταλογισμοί του τέλους χρήσεως και του τέλος διαφήμισης. Εμείς τα εισπράξαμε όμως.

Ήδη 150 εκατ. εισπράχθηκαν και 175 εκατ. θα εισπραχθούν στη δεκαετία από τις τηλεοπτικές άδειες, πάνω από 120 εκατ. θα εισπραχθούν από τον φόρο διαφήμισης ο οποίος παραμένει και εισπράχθηκαν επίσης και 40 εκατ. από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Σχετικώς με την οδηγία, η οποία ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια, ο κ. Παππάς, προανήγγειλε την έκδοση υπουργικής απόφασης η οποία θα ορίζει τις υποχρεώσεις των φορέων κατά την εφαρμογή της.

Σχετικά άρθρα