Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο γηραιότερος Έλληνας δημοσιογράφος Λάζαρος Αρσενίου

Πέθανε ο γηραιότερος Έλληνας δημοσιογράφος Λάζαρος Αρσενίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Εθνική Αντίσταση, Λάρισα,

Σε ηλικία 103 ετών «έφυγε» ο Λάζαρος Αρσενίου, ο γηραιότερος δημοσιογράφος. Η κηδεία του, θα γίνει την Παρασκευή στις 16:30 στο νέο κοιμητήριο της Λάρισας.

Ο Λάζαρος Αρσενίου γεννήθηκε το 1915 στην Καλαμπάκα και αποφοίτησε το 1933 από το Γυμνάσιο Τρικάλων. Ήταν Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού, ενώ μετείχε στη μάχη της Πίνδου. Τραυματίστηκε σε μάχη στην Αλβανία όμως πήρε μέρος και στην Απόκρουση της Εαρινής Επίθεσης στο Ύψωμα Μπούρεσι.

Από τον Μάιο του 1941 μετείχε στην ανασυγκρότηση των παράνομων οργανώσεων του ΚΚΕ και στη σύσταση του ΕΑΜ στη Θεσσαλία. Το 1943, εξελέγη μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής του ΕΑΜ στο πρώτο συνέδριό της. Μετά την απελευθέρωση εργάστηκε στην εφημερίδα «Αλήθεια» του ΕΑΜ στη Λάρισα. Με τις διώξεις το 1946 πέρασε σε παρανομία και εξέδωσε σε μυστικό τυπογραφείο 40 περίπου φύλλα της εφημερίδας. Την 8η Μαΐου 1948 βγήκε στο βουνό και ανέλαβε το τυπογραφείο «Παρτιζάνος» του Δημοκρατικού Στρατού.

Με την αποφυλάκισή του εγκαταστάθηκε στην Λάρισα και εργάσθηκε στην εφημερίδα «Θεσσαλικά Νέα». Με διακοπή έκδοσης της εφημερίδας διετέλεσε από το 1968 μέχρι το 1999 συνε

ργάτης του περιοδικού «Οικονομικός Ταχυδρόμος» Αθηνών. Έγραψε βιβλία με θέματα ιστορικά και λαογραφικά της Θεσσαλίας.

Σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλίας του ΚΚΕ «εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Λάζαρου Αρσενίου, παλαίμαχου αγωνιστή και δημοσιογράφου, για το θάνατό του».

Σχετικά άρθρα