Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ Κασόγκι: Στα γραφεία της τουρκικής ΜΙΤ ο Σαουδάραβας εισαγγελέας

Θρίλερ Κασόγκι: Στα γραφεία της τουρκικής ΜΙΤ ο Σαουδάραβας εισαγγελέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Hurriyet, MİT - Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (Τουρκία), Δημοσιογράφοι, Δολοφονίες, Εφημερίδα Hurriyet, Κωνσταντινούπολη, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Πράκτορες, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τουρκία,

Συνομιλίες με αξιωματούχους της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (MIT) σχετικά με τις έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, είχε στη διάρκεια της νύχτας Τρίτης ο Σαουδάραβας γενικός εισαγγελέας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Σαούντ Αλ Μοτζέμπ έφυγε από το ξενοδοχείο του λίγο μετά τα μεσάνυχτα Τρίτης και πήγε στα τοπικά γραφεία των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στην Κωνσταντινούπολη, ενώ δεν έγινε γνωστό πόσο παρέμεινε εκεί.

Από την πλευρά της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, έγραψε ότι ο Αλ Μοτζέμπ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις των Τούρκων ομολόγων του σχετικά με το πού βρίσκεται το πτώμα του δημοσιογράφου.

Ο θάνατος του Κασόγκι έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις μεταξύ της χώρας με τις μεγαλύτερες εξαγωγές πετρελαίου στον κόσμο και της Δύσης.

Το Ριάντ αρχικά αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάτι ή ότι εμπλέκεται στον θάνατο του Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από τέσσερις εβδομάδες μετά την είσοδό του στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μοτζέμπ διέψευσε ουσιαστικά παλαιότερες δηλώσεις της Σαουδικής Αραβίας λέγοντας ότι ο φόνος του Κασόγκι ήταν προμελετημένος.

Το Ριάντ υποστηρίζει ότι έχει συλλάβει 18 υπόπτους-ανάμεσά τους και μια ομάδα που εστάλη στην Κωνσταντινούπολη λίγες ώρες πριν από τον θάνατο του Κασόγκι- αλλά αρνείται το αίτημα της Τουρκίας να τους εκδώσει εκεί.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει ζητήσει περισσότερες πληροφορίες από τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε χθες Τρίτη ότι ο γενικός εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης κάλεσε τον Μοτζέμπ να αποκαλύψει ποιος έστειλε την ομάδα από το Ριάντ, η οποία θεωρείται ότι εμπλέκεται στην δολοφονία του Κασόγκι.

Σχετικά άρθρα