Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε δύο περιοχές αναζητούν λείψανα του Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη – Πώς τον «εξαΰλωσαν» (φωτο)

Σε δύο περιοχές αναζητούν λείψανα του Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη – Πώς τον «εξαΰλωσαν» (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Κωνσταντινούπολη, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τουρκία,

Σε δύο δασικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης οδηγούν τα ίχνη από τις κινήσεις του μαύρου βαν που ανήκει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους που μετέχουν στις έρευνες για την υπόθεση του δημοσιογραφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Δεκαεφτά μέρες μετά την εξαφάνιση του Κασόγκι, η διπλή διαδρομή προς το δάσος του Μπελγκράντ και μια δασώδη περιοχή στο προάστιο Γκαζί της Πόλης, γίνεται γνωστή σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Middle East Eye, οι έρευνες της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ΜΙΤ αλλά και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας ανακάλυψαν και παρακολούθησαν τις κινήσεις 14 οχημάτων που πάρκαραν και έφυγαν από το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στις 2 Οκτωβρίου.

Την ημέρα δηλαδή που τζαμάλ Κασόγκι διάβηκε την είσοδό του για να πάρει ένα απαραίτητο έγγραφο για τον επικείμενο γάμο του αλλά δεν ξαναβγήκε ποτέ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Middle East Eye είχε δοθεί από τις πρώτες ημέρες των ερευνών ιδιαίτερη έμφαση στις κινήσεις των συγκεκριμένων οχημάτων.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν εξονυχιστικά το υλικό από εκατόν πενήντα κάμερες παρακολούθησης-οι λεγόμενες CCTV-και κατόρθωσαν να εντοπίσουν που διασκορπίστηκαν τα 14 οχήματα.

Κάποια στιγμή ένα κονβόι αυτοκινήτων-ο αριθμός τους δεν προσδιορίστηκε από την πηγή του Middle East Eye-εισήλθε σε χώρο στάθμευσης και σταμάτησε σε σημείο που δεν το «έπιαναν» οι κάμερες του πάρκινγκ.

Λίγη ώρα αργότερα βγήκε από το πάρκινγκ ένα μαύρο βαν με πράσινες διπλωματικές πινακίδες και ελάχιστα λεπτά αργότερα το σύστημα GPS του, αποκολλήθηκε και πετάχτηκε στον δρόμο.

Το δάσος του Μπελγκράντ

Η ίδια πηγή είπε ότι ειδικές ερευνητικές ομάδες του εγκληματολογικού χτενίζουν τις δύο περιοχές, χρησιμοποιώντας ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά καθώς ότι ερευνήθηκαν και συγκεριμένα κτήρια.

Τόνισε επίσης ότι κατά την έρευνα στην προξενική κατοικία οι αστυνομικοί «χτένισαν» έναν μικρό παρακείμενο ελαιώνα χωρίς όμως να ανακαλύψουν κάτι.

Στο στόχαστρο των Τούρκων αστυνομικών και πρακτόρων μπήκε και μια συγκεκριμένη έκταση γεωργικής γης στην περιοχή της Γιάλοβα, ενενήντα χιλιόμετρα έξω από την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το Al Jazzeera, χωρίς όμως να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όπως γράφτηκε εξετάζεται η πιθανότητα μετά τον διαμελισμό του σώματος του δημοσιογράφου οι εκτελεστές του να διέλυσαν τα μέρη του κορμιού του με ειδικό οξύ και να έθαψαν τα όποια υπολείμματα.

Σχετικά άρθρα