Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπόθεση Κασόγκι: Μπήκαν στο σπίτι του σαουδάραβα πρόξενου και το έκαναν «φύλλο και φτερό»

Υπόθεση Κασόγκι: Μπήκαν στο σπίτι του σαουδάραβα πρόξενου και το έκαναν «φύλλο και φτερό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Διπλωματικό Σώμα, Ελευθερία Τύπου, Κωνσταντινούπολη, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τουρκία,

Έρευνες στην κατοικία του γενικού πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησαν την Τετάρτη μία ομάδα της σήμανσης και άλλα στελέχη της τουρκικής αστυνομίας, στο πλαίσιο της έρευνας για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, όπως μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters από την κατοικία του πρόξενου αποχώρησε και μια ομάδα Σαουδαράβων ερευνητών.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, αγνοείται από τη 2α Οκτωβρίου, αφότου μπήκε στο προξενείο της χώρας του, από το οποίο ήθελε να του δοθεί ένα πιστοποιητικό εν όψει του γάμου του.

Η τουρκική αστυνομία εξέτασε το προξενείο μια πρώτη φορά τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη.

Χθες Τετάρτη, περί τις 16.40, περίπου 15 άνδρες της τουρκικής αστυνομίας άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι του πρόξενου Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι, ο οποίος, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ήταν παρών όταν διαπράχθηκε η φερόμενη δολοφονία.

Η τουρκική αστυνομία αρχικά σχεδίαζε να ψάξει το σπίτι του πρόξενου την προηγουμένη, κάτι που αναβλήθηκε, διότι οι σαουδαραβικές αρχές επικαλέστηκαν την παρουσία της οικογένειας του Οτάιμπι, ο οποίος αναχώρησε από την Τουρκία την Τρίτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η ομάδα της τουρκικής αστυνομίας αποχώρησε από την κατοικία περί τη 01.30, αλλά μερικά από τα μέλη της μετέβησαν ξανά στο προξενείο, σε μικρή απόσταση, για να κάνουν μια δεύτερη έρευνα.

Στην κατοικία του προξένου, οι ερευνητές εξέτασαν τον κήπο, ενώ ορισμένοι θεάθηκαν στην ταράτσα του ακινήτου. Όπως μετέδωσε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, η οποία βρίσκεται επιτόπου, χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα τηλεκατευθυνόμενο εναέριο όχημα δύο φορές.

Ο Κασόγκι ζούσε αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, καθώς φοβόταν ότι θα συλλαμβανόταν εξαιτίας των επικρίσεών του για ορισμένες αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, μεταξύ άλλων για την εμπλοκή της Σαουδικής Αραβίας στον πόλεμο στην Υεμένη.

Σχετικά άρθρα