Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σενάρια φρίκης για τον Κασόγκι: «Τον κομμάτιασαν ζωντανό σε 7 λεπτά» – «Τον αποκεφάλισαν»

Σενάρια φρίκης για τον Κασόγκι: «Τον κομμάτιασαν ζωντανό σε 7 λεπτά» – «Τον αποκεφάλισαν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Εφημερίδα New York Times, Κωνσταντινούπολη, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τουρκία,

Συνοδός του Σαουδάραβα πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε πολλά ταξίδια του φέρεται να είναι ο ένας εκ του εκτελεστικού αποσπάσματος που, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, συνδέεται με την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι.

Νέες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για τον μαρτυρικό θάνατο του Κασόγκι βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σε αρκετές φωτογραφίες, τις οποίες δημοσιεύουν οι «New York Times», ο – πιθανότατα σωματοφύλακας – Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, εικονίζεται να αποβιβάζεται με τον πρίγκιπα στο Παρίσι και τη Μαδρίτη, ενώ στέκεται επίσης δίπλα του κατά τις επισκέψεις του στο Χιούστον, τη Βοστώνη και αλλού.

Τρεις ακόμη από το εκτελεστικό απόσπασμα φέρονται να συνδέονται με τον πρίγκιπα Σαλμάν, ενώ ανώτερη θέση στο υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας κατέχει ο ιατροδικαστής, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πηγές, τεμάχισε ζωντανό τον Κασόγκι.

Εάν αποδειχτεί ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν όντως εντός του προξενείου στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος εξαφανίστηκε, τότε αποδυναμώνεται το σενάριο του Ριάντ ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτό.

Εάν επίσης αποδειχτεί η σχέση των ανθρώπων αυτών με το βασίλειο, σχολιάζουν οι «New York Times», αυτομάτως γίνεται πολύ πιο δύσκολο για τον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο να αποδεχθεί την επίσημη εκδοχή του Ριάντ.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές φέρνουν στο φως τις εφιαλτικές τελευταίες στιγμές που πέρασε ο Κασόγκι στο προξενείο.

Τουρκική πηγή, η οποία φέρεται να έχει ακούσει το ηχητικό ντοκουμέντο το οποίο υποστηρίζουν ότι έχουν στην κατοχή τους οι τουρκικές αρχές, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα «Middle East Eye» ότι ο Κασόγκι κατέληξε μέσα σε επτά λεπτά.

Ο δημοσιογράφος σύρθηκε από το γραφείο του γενικού προξένου στο διπλανό δωμάτιο και στη συνέχεια τοποθετήθηκε πάνω σε γραφείο στο διπλανό δωμάτιο ενώ μάρτυρας από τους κάτω ορόφους άκουγε τρομακτικά ουρλιαχτά.

«Ο ίδιος ο πρόξενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο. Δεν υπήρξε προσπάθεια να τον ανακρίνουν. Είχαν έρθει για να τον σκοτώνουν», υποστηρίζει η συγκεκριμένη πηγή και προσθέτει ότι οι φωνές σταμάτησαν όταν πια χορηγήθηκε στον Κασόγκι άγνωστη ουσία.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, δράση ανέλαβε ο ιατροδικαστής Σαλάχ Μουχαμάντ αλ Τουμπαΐγκι, ο οποίος φέρεται να είχε φθάσει στην Άγκυρα την ίδια ημέρα με ιδιωτικό τζετ. Ο ιατροδικαστής διαμέλισε το πτώμα του Κασόγκι ενόσω ήταν ακόμη ζωντανός. Σε επτά λεπτά, ακούγοντας μουσική από τα ακουστικά του, είχε ολοκληρώσει τη δουλειά του.

Διαφορετική είναι η εκδοχή που δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», η οποία επίσης υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή της το ηχητικό ντοκουμέντο.

Σύμφωνα με τη φίλα προσκείμενη στην τουρκική κυβέρνηση εφημερίδα, ο Κασόγκι πρώτα βασανίστηκε – του έκοψαν τα δάχτυλα – και στη συνέχεια αποκεφαλίστηκε.

Η «Yeni Safak», η πρώτη τουρκική εφημερίδα η οποία επικαλείται τα συγκεκριμένα στοιχεία, αναφέρει μάλιστα ότι σε κάποιο σημείο ακούγεται ο γενικός πρόξενος να παροτρύνει τους εκτελεστές να κάνουν «αυτό» έξω, διότι θα του δημιουργούσαν πρόβλημα.

«Αν θέλεις να ζήσεις όταν επιστρέψεις στην Σαουδική Αραβία, σκάσε», φέρεται να ήταν η απάντηση που έλαβε ο πρόξενος, ο οποίος αναχώρησε χθες Τρίτη από την Κωνσταντινούπολη.

Σχετικά άρθρα