Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ερντογάν για Κασόγκι: Έβαψαν το προξενείο για να εξαφανίσουν στοιχεία

Ερντογάν για Κασόγκι: Έβαψαν το προξενείο για να εξαφανίσουν στοιχεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Κωνσταντινούπολη, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τουρκία,

Επιφάνειες φρεσκοβαμμένες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στα ευρήματα της ομάδας της τουρκικής αστυνομίας, η οποία πέρασε τη νύχτα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, στην Κωνσταντινούπολη σχετικά με την υπόθεση Κασόγκι.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα Τρίτη, ενόσω ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο είχε προσωπικές συναντήσεις με τον Σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν και άλλους αξιωματούχους στο Ριάντ, οι τουρκικές έρευνες για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι επικεντρώνονται σε κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο: από τοξικά υλικά έως υλικά τα οποία απομακρύνθηκαν με βαφή.

«Η ελπίδα μου είναι ότι μπορούμε να φθάσουμε σε συμπεράσματα τα οποία θα μας δώσουν μία λογική άποψη το συντομότερο δυνατόν, διότι η έρευνα εξετάζει πολλά πράγματα, όπως τοξικά υλικά ή υλικά που απομακρύνθηκαν με βαφή», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Η ομάδα της τουρκικής αστυνομίας πήρε τελικά το πράσινο φως και μπήκε για έρευνα στο προξενείο τη Δευτέρα το βράδυ, δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου και αφότου το Ριάντ πιεζόταν από παντού να δώσει μία πιο εμπεριστατωμένη απάντηση.

Εξ αρχής, η θέση του Ριάντ ήταν ότι ο Κασόγκι, ο οποίος πήγε στις 2 Οκτωβρίου για να παραλάβει ένα έγγραφο, βγήκε κανονικά.

Τόσο η Τουρκάλα αρραβωνιαστικιά του ωστόσο όσο και η τουρκική αστυνομία επιμένουν ότι ο δημοσιογράφος – και επικριτής του καθεστώτος του βασιλείου – ουδέποτε βγήκε ζωντανός.

Περίπου μία ώρα πριν από τους Τούρκους ερευνητές, στο προξενείο εισήλθε χθες Δευτέρα ομάδα Σαουδαράβων.

Φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνιζαν μάλιστα και τις καθαρίστριες, οι οποίες προηγήθηκαν των Τούρκων ερευνητών.

Σχετικά άρθρα