Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει «ηχητικό ντοκουμέντο» του φόνου του Κασόγκι μέσα στο προξενείο

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι έχει «ηχητικό ντοκουμέντο» του φόνου του Κασόγκι μέσα στο προξενείο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τουρκία,

Σε σοβαρή κρίση -με άγνωστα «τραντάγματα»- εξελίσσεται η υπόθεση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. Οι τουρκικές Αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους ηχογράφηση που καταδεικνύει ότι ο αγνοούμενος Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ανέφεραν Τούρκος αξιωματούχος και πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.

«Η τουρκική αστυνομία έχει μια ηχητική καταγραφή που δείχνει ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας» επισήμανε η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε από την πλευρά του ότι τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο Κασόγκι δολοφονήθηκε έχουν κοινοποιηθεί σε άλλες χώρες μεταξύ αυτών τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ.

Μιλώντας για την υπόθεση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος, που αγνοείται μετά την άφιξή του στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, να δολοφονήθηκε από «ανεξέλεγκτα στοιχεία».

«Ο βασιλιάς (της Σαουδικής Αραβίας) αρνείται κατηγορηματικά ότι γνωρίζει για τι ακριβώς πρόκειται (…). Δεν θέλω να κάνω εικασίες εκ μέρους του, όμως μου φαίνεται, ίσως, πως θα μπορούσε να είναι ενέργεια ανεξέλεγκτων στοιχείων. Ποιος ξέρει;» συμπλήρωσε ο κ. Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, περίπου 12 άτομα εισήλθαν τη Δευτέρα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, μετά τις αναφορές τουρκικών διπλωματικών πηγών ότι μια ομάδα Τούρκων και Σαουδαράβων ερευνητών θα διεξάγει έρευνα για την υπόθεση Κασόγκι.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές αν τα άτομα που εισήλθαν στο προξενείο προέρχονται και από τις δύο χώρες.

Σχετικά άρθρα