Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ναι» από Γερμανία στην έκδοση του υπόπτου για τη δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου

«Ναι» από Γερμανία στην έκδοση του υπόπτου για τη δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βιασμός, Βικτόρια Μαρίνοβα, Βουλγαρία, Γερμανία, Δημοσιογράφοι, Δικαιοσύνη, Δολοφονίες,

Στη Βουλγαρία θα παραδοθεί σύντομα ο ύποπτος για τη δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα που είχε διαφύγει στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η γερμανική δικαιοσύνη.

Η εισαγγελία της Τσέλε, στην Κάτω Σαξονία, γνωστοποίησε ότι ο ύποπτος δεν αντιτίθεται στην έκδοσή του, η οποία θα γίνει «σε 10 μέρες». Σημείωσε ωστόσο ότι ο ύποπτος αρνείται ότι βίασε το θύμα και ότι ήθελε να το σκοτώσει.

Ο 20χρονος «ομολόγησε ότι διαφώνησε λεκτικά με το θύμα στις 6 Οκτωβρίου του 2018. Αυτός βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών και παραδέχθηκε ότι γρονθοκόπησε το θύμα στο πρόσωπο» αναφέρει η εισαγγελία.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο 20χρονος «έριξε σε έναν θάμνο» τη νεαρή γυναίκα, αλλά υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα και αρνήθηκε ότι το βίασε.

Ο ύποπτος, ένας Βούλγαρος ονόματι Σεβερίν Κρασιμίροφ, DNA του οποίου εντοπίστηκε στον τόπο του εγκλήματος, συνελήφθη την Τρίτη στη Γερμανία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του.

Ο Βούλγαρος γενικός εισαγγελέας δήλωσε την Τετάρτη σε δημοσιογράφους ότι η υπόθεση που προκρίνουν οι ανακριτές είναι αυτή της «μη προμελετημένης επίθεσης για σεξουαλική κακοποίηση του θύματος».

Η δολοφονία της 30χρονης Βικτόρια Μαρίνοβα, παρουσιάστριας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TVN, προκάλεσε κύμα αγανάκτησης στην Ευρώπη εν μέσω καταγγελιών ότι το φρικτό τέλος της σχετιζόταν με τη δουλειά της, καθώς πρόσφατα είχε ασχοληθεί με κατηγορίες για διαφθορά επιχειρηματιών και εκλεγμένων.

Στην πιο πρόσφατη κατάταξη των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα για την ελευθερία του Τύπου η Βουλγαρία κατέλαβε την 111η θέση σε σύνολο 180 χωρών.

Η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση κρίνει ότι οι εργαζόμενοι στην ερευνητική δημοσιογραφία στη χώρα αυτή υφίστανται «πολλές μορφές πιέσεων και εκφοβισμού» και βρίσκονται επίσης αντιμέτωποι με «ολιγάρχες που έχουν μονοπώλιο στα μέσα ενημέρωσης και με αρχές που είναι ύποπτες για διαφθορά και για σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα».

Σχετικά άρθρα