Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Τούρκοι ψάχνουν ένα μαύρο βαν που λένε ότι μετέφερε «το πτώμα του Κασόγκι»

Οι Τούρκοι ψάχνουν ένα μαύρο βαν που λένε ότι μετέφερε «το πτώμα του Κασόγκι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Κωνσταντινούπολη, Σαουδική Αραβία, Τζαμάλ Κασόγκι, Τουρκία,

Στην αναζήτηση ενός μαύρου βαν, με το οποίο εκτιμούν ότι μεταφέρθηκε το πτώμα του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, βρίσκονται οι τουρκικές αρχές.

Μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση του δημοσιογράφου και σφοδρού επικριτή του σαουδαραβικού καθεστώτος από το προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα πιέζει το Ριάντ να δώσει απαντήσεις.

Το Ριάντ επιμένει ότι ο Κασόγκι βγήκε κανονικά από το προξενείο, κάτι το οποίο δεν προκύπτει ούτε από την κατάθεση της Τουρκάλας αρραβωνιαστικιάς του, η οποία περίμενε απ’ έξω, ούτε και από τις κάμερες ασφαλείας.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τη φίλα προσκείμενη προς την κυβέρνηση «Daily Sabah», υποστηρίζουν ότι μία αυτοκινητοπομπή με έξι οχήματα αναχώρησε από το προξενείο δύο ώρες αφότου είχε εισέλθει ο δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια, όπως υποστηρίζουν, προκύπτει ότι από τις κάμερες ασφαλείας στους αυτοκινητόδρομους, τα τρία αυτοκίνητα έστριψαν αριστερά προς τον κεντρικό δρόμο και τα άλλα τρία έστριψαν δεξιά.

Οι αρχές είναι πεπεισμένες ότι σε ένα από αυτά τα οχήματα, σε ένα βαν με φιμέ τζάμια, μεταφέρθηκε το πτώμα του Κασόγκι.

Ο δημοσιογράφος, πρώην σύμβουλος της κυβέρνησης, αυτοεξορίστηκε στις ΗΠΑ πέρυσι, φοβούμενος πιθανή σύλληψή του, αφού επέκρινε ορισμένες αποφάσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, και τη στρατιωτική επέμβαση του Ριάντ στην Υεμένη.

Την ανησυχία του για την εξαφάνιση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου εξέφρασε και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ζήτησε από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας τη διενέργεια «εμπεριστατωμένης έρευνας» για την εξαφάνιση του Κασόγκι, καλώντας επίσης το Ριάντ να φροντίσει να υπάρξει «διαφάνεια» για την υπόθεση.

Σχετικά άρθρα