Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φρίκη! Βίασαν 30χρονη δημοσιογράφο και μετά τη σκότωσαν – Ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς στη Βουλγαρία

Φρίκη! Βίασαν 30χρονη δημοσιογράφο και μετά τη σκότωσαν – Ερευνούσε υπόθεση διαφθοράς στη Βουλγαρία

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους. Η 30χρονη Βικτόρια Μαρίνοβα, δημοσιογράφος του βουλγαρικού τηλεοπτικού δικτύου TVN. βιάσθηκε και δολοφονήθηκε χθες Σάββατο στην πόλη Ρούσε της Βουλγαρίας, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το σώμα της 30χρονης Βικτόρια Μαρίνοβα, βρέθηκε το Σάββατο σε ένα πάρκο, δήλωσε την Κυριακή ο περιφερειακός εισαγγελέας της Ρούσε Γκεόργκι Γκεόργκιεφ.

«Το κινητό της τηλέφωνο, τα κλειδιά του αυτοκινήτου, τα γυαλιά και μέρος των ρούχων της έλειπαν», είπε.

«Σκοτώθηκε από τα χτυπήματα στο κεφάλι και ασφυξία», είπε ο Γκεόργκιεφ.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι το θύμα είχε βιαστεί.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εξέφρασε την ελπίδα ότι η αστυνομική έρευνα θα εντοπίσει τον δράστη.

«Χάρη στη μεγάλη ποσότητα του υλικού DNA που συλλέχθηκε είναι απλώς θέμα χρόνου πριν βρεθεί ο δράστης», είπε.

Η δημοσιογράφος πραγματοποιούσε έρευνα για υπόθεση διαφθοράς στην διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Η τελευταία εκπομπή της δημοσιογράφου αφορούσε συγκεκριμένα έρευνα που πραγματοποιούσε δημοσιογραφική ομάδα για εταιρείες που συμμετέχουν σε κατασκευαστικά προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, το 30%-40% των ευρωπαϊκών κονδυλίων διασπαθίσθηκαν ή δαπανήθηκαν σε μίζες.

Είναι η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται τον τελευταίο χρόνο σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ερευνώντας υποθέσεις διαφθοράς.

Τον περασμένο Οκτώβριο δολοφονήθηκε στην Μάλτα η δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ενώ τον Φεβρουάριο δολοφονήθηκε στην Σλοβακία ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ.

«Σοκαρισμένος από την είδηση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα, που ερευνούσε την διαφθορά στην Βουλγαρία. Η τρίτη δημοσιογράφος που δολοφονείται σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε έναν χρόνο. Χρειαζόμαστε πλήρη έρευνα για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα», έγραψε στο Twitter ο Γκι Φερχόφστατ, εκπρόσωπος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχετικά άρθρα