Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή Μητσοτάκη για ΕΡΤ αλλά «κουβέντα» για υποψήφιά του που καλύπτει το ρεπορτάζ ΝΔ

Οργή Μητσοτάκη για ΕΡΤ αλλά «κουβέντα» για υποψήφιά του που καλύπτει το ρεπορτάζ ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Η «δυσανεξία» της ΝΔ στην ΕΡΤ και κατ’ επέκταση στα ΜΜΕ που δεν βρίσκονται υπό τον άμεσο έλεγχό της δεν αποτελεί «φρέσκια» είδηση. Άλλωστε, υπάρχουν δείγματα γραφής από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της, όπως το «μαύρο» στην ΕΡΤ το 2013.

Ωστόσο, αν νομίζατε ότι το «γαλάζιο» εμπάργκο δείχνει την όψιμη «ευαισθησία» της ΝΔ στην ενημέρωση είστε προφανώς γελασμένοι, καθώς το πραγματικό της ζήτημα δεν είναι άλλο από το να παίζει πάντα «εντός έδρας», κάτι που άλλωστε «πρόδωσε» άθελά του ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Η ΝΔ αποσύρει όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ μέχρις ότου ο Νίκος Παππάς και οι εγκάθετοί του συνειδητοποιήσουν εμπράκτως ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το πρόγραμμά της και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνιζε η Πειραιώς στην ανακοίνωσή με την οποία γνωστοποίησε το εμπάργκο της στα κρατικά ΜΜΕ.

Από την παραπάνω ανακοίνωση έγινε ιδιαίτερα εμφανές πως η ΝΔ επιχειρεί να ταυτίσει την ΕΡΤ με την κυβέρνηση, κάτι που ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ, όπου δέχθηκε ερώτηση από… υποψήφια βουλευτή της ΝΔ.

Ο λόγος για τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ3 Σύνθια Σάπικα, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης το 2015 και τα τελευταία χρόνια καλύπτει το ρεπορτάζ της Πειραιώς, ενώ όπως αναφέρουν σειρά δημοσιευμάτων από τη Θεσσαλονίκη, φέρεται να προετοιμάζεται για νέα υποψηφιότητα.

Η επίμαχη ερώτηση και η απάντηση Μητσοτάκη

Σύνθια Σάπικα (ΕΡΤ 3):

«Καλησπέρα, κύριε Πρόεδρε. Έχω ακούσει και δώσατε και μια συνέντευξη Τύπου στο κόμμα σας για το θέμα, και έχω καταλάβει ότι δίνετε πολύ μεγάλη σημασία στη Δ.Ε.Η. και στα ενεργειακά θέματα. Τα προβλήματα τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί, τόσο λόγω των περιβαλλοντικών οδηγιών, όσο λόγω και των υποχρεώσεων που έχουμε στους πιστωτές. Ταυτόχρονα, τελευταία η Κομισιόν δεν ενέκρινε τη διασύνδεση την ενεργειακή μεταξύ Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας. Εσείς έχετε επεξεργαστεί στο κόμμα σας ένα συγκεκριμένο μοντέλο αναδιάρθρωσης; Και φαντάζομαι ότι σε αυτό το πλαίσιο θα θεωρείτε ότι το κόστος ενέργειας είναι καθοριστικό».

Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Η κατάσταση στην ΔΕΗ σήμερα είναι κρίσιμη. Η επιχείρηση αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα και απαιτείται μια άμεση εφαρμογή ενός τολμηρού σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης. Ξεκινώντας από τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της Δ.Ε.Η., που έχουν ξεπεράσει, αν δεν κάνω λάθος, τα 2,5 δισ. Και βεβαίως η Δ.Ε.Η. θα πρέπει, κάποια στιγμή, να αναζητήσει και στρατηγικό επενδυτή, ο οποίος θα βοηθήσει την επιχείρηση με πρόσθετα κεφάλαια, αλλά και με τεχνοκρατικό μάνατζμεντ το οποίο σήμερα είναι απολύτως απαραίτητο. Το ζήτημα της διασύνδεσης είναι μια ακόμα μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης. Να εξηγήσω, με απλά λόγια, ότι είναι απολύτως επιβεβλημένο να διασυνδεθεί η Κρήτη με το κυρίως σύστημα ηλεκτρικής διανομής της ηπειρωτικής Ελλάδος. Όχι μόνο διότι με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να εξάγεται πολύ πιο αποτελεσματικά -είναι ο μόνος τρόπος να εξάγεται το πλεόνασμα της αιολικής και ηλιακής ενέργειας που μπορεί να παράγει το νησί- αλλά και διότι από το 2019 και μετά θα αρχίσουν να τρέχουν πολύ αυστηρά πρόστιμα, καθώς η ηλεκτροπαραγωγή της Κρήτης σήμερα είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από μαζούτ. Και αυτό είναι κάτι το οποίο η Κομισιόν δεν το επιτρέπει. Έχουμε επεξεργαστεί μια σειρά από σχέδια για τον καλύτερο τρόπο δρομολόγησης του έργου της διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα. Αποτελεί άμεση πολιτική προτεραιότητα για μας και ήδη είχα την ευκαιρία να θίξω την κρισιμότητα του ζητήματος για την επόμενη, ελπίζω, κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην Επίτροπο Βεστάγκερ. Δεν είναι η καθ’ ύλην αρμόδια για το ζήτημα αυτό, αλλά θέλω να καταδείξω, με κάθε τρόπο, ότι η διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι έργο απόλυτης προτεραιότητας για τη χώρα και θα αντιμετωπιστεί έτσι από την επόμενη κυβέρνηση».

Δείτε το βίντεο εδώ

Σχετικά άρθρα