Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γιάννης Λοβέρδος αποκάλυψε ότι η Νατάσα Γιάμαλη ταξίδεψε με ιπτάμενο βαγόνι στη Θεσσαλονίκη

Ο Γιάννης Λοβέρδος αποκάλυψε ότι η Νατάσα Γιάμαλη ταξίδεψε με ιπτάμενο βαγόνι στη Θεσσαλονίκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Λοβέρδος, Δημοσιογράφοι, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), Νατάσα Γιάμαλη, Νίκος Παππάς, Τρένο,

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων τιμωρείται με φυλάκιση. Ο απλός πολίτης -όταν αναμεταδίδει ψευδείς ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- συνήθως δεν το γνωρίζει, όπως επίσης μπορεί να μην έχει τη δυνατότητα να διακρίνει μια ψευδή είδηση από μια αληθινή. Ο δημοσιογράφος όμως; Ο δημοσιογράφος δεν έχει καμία απολύτως δικαιολογία.

Ο Γιάννης Λοβέρδος, σε αντιπολιτευτική παράκρουση, διέδωσε την ψευδή είδηση ότι η Νατάσα Γιάμαλη «περνάει ζωάρα, παρέα με τον Νίκο Παπά, με το κυβερνητικό αεροσκάφος».

Προφανώς ο συνάδελφος Γιάννης Λοβέρδος δεν έχει μπει ποτέ σε κυβερνητικό αεροσκάφος αλλά ούτε και σε τρένο, αφού η φωτογραφία που δείχνει τη Νατάσα Γιάμαλη με τον Νίκο Παππά είναι μέσα από το βαγόνι του τρένου που τους πήγε στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμα όμως κι εάν ο Γιάννης Λοβέρδος δεν έχει μπει ποτέ σε τρένο, ή σε κυβερνητικό αεροσκάφος, όφειλε ως δημοσιογράφος να έχει την αντίληψη να «προβληματιστεί» από το σχήμα αυτού που έβλεπε ως «αεροσκάφος».

Όπως μπορείτε να διακρίνετε εύκολα κοιτώντας την παραπάνω φωτογραφία, πρόκειται για τετραγωνισμένο χώρο, εκτός κι εάν ο Γιάννης Λοβέρδος θεωρεί ότι υπάρχουν κυβερνητικά αεροσκάφη όπως στην ακόλουθη εικόνα, βγαλμένα από κόμικς και βίντεο γκέιμ:

Η τελευταία γραμμή άμυνας της κοινής γνώμης στη διασπορά ψευδών ειδήσεων από τρολ και προπαγανδιστές είναι οι δημοσιογράφοι που υπερασπίζονται το λειτούργημά τους.

Όταν οι δημοσιογράφοι καταντούν, γιατί περί κατάντιας πρόκειται, τρολ, τότε ο νόμος οφείλει να εφαρμόζεται αυστηρά.

Διότι οι ψευδείς ειδήσεις είναι καρκίνωμα που δηλητηριάζουν τα μυαλά και τις ψυχές μιας κοινωνίας, διασπείρουν την ηττοπάθεια και τη φοβία, υπονομεύουν την εθνική ενότητα, κηρύττουν τον διχασμό και τη μισαλλοδοξία.

Να προσθέσουμε εδώ ότι το Υπουργείο είχε απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον δημοσιογράφο το επιθυμούσε να συνταξιδέψει δωρεάν με το εν λόγω τρένο για να καλύψει το ρεπορτάζ.

Δεν ήταν δηλαδή ένα «βαγόνι» κλειστό για λίγους και εκλεκτούς, αλλά ανοιχτό σε κάθε δημοσιογράφο.

Δυστυχώς η υστερία ορισμένων να γίνουν ξανά «εξουσία» στη χώρα, η μανία με την οποία αγωνίζονται να έλθουν ξανά στα πράγματα, έχει αποκαλύψει πόσο «ξεγάνωτοι τενεκέδες» είναι.

Σχετικά άρθρα