Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί αισθάνομαι κουρασμένος;

Γιατί αισθάνομαι κουρασμένος;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MEGA Channel, Αθηνά Οικονομάκου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Τηλεόραση,

Σε έρευνα που έχει γίνει, εκτιμάται ότι ένας στους πέντε ανθρώπους αισθάνεται έστω και μια φορά μέσα στον χρόνο ασυνήθιστα κουρασμένος, ενώ ένας στους δέκα αναφέρει ότι αυτό το αίσθημα ανεξήγητης κόπωσης διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εκπομπή «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 στις 17.40 από το MEGA, διερευνά τις αιτίες που προκαλούν κόπωση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ανάλογα με την αιτία, η κούραση μπορεί να είναι σωματική, πνευματική ή ψυχογενής.

Τα παθολογικά αίτια που ευθύνονται για κόπωση είναι στο 6% του γενικού πληθυσμού ο υποθυρεοειδισμός, στο 9% των γυναικών η σιδηροπενική αναιμία και στο 18% των ανδρών η υπνική άπνοια, ενώ η κούραση μπορεί να εκδηλώνεται ως παρενέργεια συγκεκριμένων φαρμάκων ή να αποτελεί σύμπτωμα του καρκίνου.

Οι επιστήμονες διαχωρίζουν την κόπωση από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης και το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης (burn out), εξηγούν γιατί η κακή διατροφή αλλά και οι δίαιτες «κουράζουν» τον οργανισμό και μιλούν για όλα τα νεότερα δεδομένα για την αντιμετώπιση της κόπωσης.

Προσκεκλημένη του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι η γνωστή ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου, η οποία περιγράφει πώς έφθασε ένα βήμα πριν την υπερκόπωση, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά, όχι μόνο ο οργανισμός της, αλλά και η ψυχολογία της.

Σχετικά άρθρα