Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι νικητές των βραβείων Πούλιτζερ

Ποιοι είναι οι νικητές των βραβείων Πούλιτζερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Δημοσιογράφοι, Εφημερίδα New York Times, Εφημερίδα Washington Post,

Βραβείο Πούλιτζερ απέσπασαν οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας New York Times και του περιοδικού New Yorker στην κατηγορία δημοσιογραφικού έργου που υπηρέτησε τον πολίτη, για την κάλυψη των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης που αφορούν τον παραγωγό του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

Οι Times και η Washington Post έλαβαν από κοινού το βραβείο ρεπορτάζ εθνικής σημασίας για την κάλυψη της έρευνας για τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών του 2016.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία του διεθνούς ρεπορτάζ για την αποκάλυψη των συνδέσεων του προέδρου των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε και των μονάδων της αστυνομίας της χώρας που προβαίνουν σε εξωδικαστικές δολοφονίες.

Στο Reuters επίσης απονεμήθηκε διάκριση στην κατηγορία φωτογραφικού αφιερώματος για την μεταναστευτική κρίση των Ροχίνγκια.

Τα Πούλιτζερ είναι τα πλέον σημαντικά βραβεία της αμερικανικής δημοσιογραφίας και απονέμονται ετησίως από το 1917.

Οι αποδέκτες του βραβείου επιλέγονται από μια ανεξάρτητη επιτροπή, η οποία διοικείται από τη Μεταπτυχιακή Σχολή Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Το βραβείο θεσπίστηκε σύμφωνα με τη διαθήκη του Τζόζεφ Πούλιτζερ, ενός Ουγγρο-Αμερικανού δημοσιογράφου και εκδότη εφημερίδας των τελών του 19ου αιώνα.

Σχετικά άρθρα