Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Πρωτοδικείο είπε “όχι” στην αίτηση πτώχευσης του «Έθνους»

Το Πρωτοδικείο είπε “όχι” στην αίτηση πτώχευσης του «Έθνους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Έθνος,

Δικαστικό «όχι» στην αίτηση πτώχευσης του «Έθνους» αφού η αίτηση απορρίφθηκε επειδή σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας δεν υπάρχει καν πτωχευτική περιουσία.

Ειδικότερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας με την απόφασή του (102/2018) απέρριψε τη διαδικασία πτώχευσης της «Εκδόσεις Έθνος Α.Ε», μένοντας σε έναν – κατά τους δικηγόρους- τυπικό λόγο, στο γεγονός δηλαδή πως σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρίας δεν υπάρχει καν η πτωχευτική περιουσία.

Πρόκειται για τα χρήματα τα οποία απαιτούνται για να κινηθεί η διαδικασία πτώχευσης (σύνδικος, λογιστήριο κλπ). Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με νομικές πηγές, το δικαστήριο δεν μπήκε καν στη διαδικασία να ερευνήσει τις καταγγελίες των εργαζομένων για «δόλια» πτώχευση.

Κατά της πτώχευσης της εταιρείας τάχθηκαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστικές ενώσεις, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως υπήρξαν επιλεκτικές πληρωμές οφειλομένων και αποζημιώσεων από την εταιρεία.

Η απόρριψη του αιτήματος της εταιρείας «Εκδόσεις Έθνος Α.Ε» για πτώχευση, δεν σημαίνει πάντως σύμφωνα με νομικές πηγές, ότι η εταιρεία θα λειτουργήσει ξανά.

Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου σημαίνει ωστόσο πως η εταιρεία παραμένει ανοιχτή και έτσι οι υποχρεώσεις της προς εργαζόμενους (μισθοί, αποζημιώσεις κλπ) αλλά και πιστωτές παραμένουν «ζωντανές».

Σχετικά άρθρα