Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Ο χώρος της ενημέρωσης μπαίνει σε κανονικότητα και νομιμότητα

Παππάς: Ο χώρος της ενημέρωσης μπαίνει σε κανονικότητα και νομιμότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

Ο χώρος της ενημέρωσης περνάει στη νομιμότητα, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στη Βουλή, λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φακέλων στο ΕΣΡ.

«Όπως οι πληγές της μεγάλης κρίσης γιατρεύονται, μπαίνει και μια κανονικότητα και νομιμότητα στο χώρο της ενημέρωσης» ανέφερε ειδικότερα ο υπουργός, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και πρόσθεσε ότι «σήμερα είχαμε την κατάθεση των φακέλων στο ΕΣΡ, για την διαδικασία αδειοδότησης η οποία τρέχει» για να επαναλάβει, ότι «είναι ένα θετικό βήμα ότι ολοκληρώθηκε απολύτως ομαλά».

«Η στελέχωση του ΕΣΡ έδειξε ότι σε λίγους μήνες μπόρεσε να κάνει όσα δεκαετίες και σκοπίμως δεν έκαναν οι προκάτοχοι και αποδείχθηκε πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση και αξιοσύνη από τους θεσμικούς παράγοντες, όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να λυθούν» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Η αδειοδότηση του ραδιοφώνου

Αναφερόμενος στο ζήτημα της αδειοδότησης του ραδιοφώνου, υπογράμμισε εκ προοιμίου, ότι «είναι μια διαδικασία η οποία δεν θα εφαρμοστεί με τη μέθοδο σοκ και δέος. Είναι μια διαδικασία η οποία θα επισυμβεί πάρα πολύ ήρεμα, θα επισυμβεί σταδιακά και θα δείξει ότι έχουμε μεγάλη χωρητικότητα και θα διασφαλίσει και τους σταθμούς της Εκκλησίας και τους δημοτικούς σταθμούς».

Στο σημείο αυτό ο Νίκος Παππάς επισήμανε, ότι στην Ευρώπη οι ραδιοφωνικοί σταθμοί είναι 12.500 συνολικά και στην Ελλάδα είναι 1.000.

«Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, ότι εάν μια φορά το τηλεοπτικό τοπίο ήταν άναρχο, το τοπίο το ραδιοφωνικό είναι πολλαπλώς άναρχο» είπε ο υπουργός, αλλά υπογράμμισε ότι «η διαδικασία θα είναι σταδιακή, η χωρητικότητα είναι πάρα πολύ μεγάλη -60 με 70 σταθμοί ανά περιφέρεια- και θα δοθεί, για πρώτη φορά, δυνατότητα αδειοδότησης πανελλαδικών ραδιοφωνικών σταθμών και συνεπώς ουδείς πρέπει να ανησυχεί».

Είναι χαρακτηριστική δε η αναφορά του, ότι «ουδείς πρέπει να ανησυχεί, ιδίως επειδή αυτή η παράταξη έχει αποδείξει ότι ξέρει να κρίνει και να νομοθετεί, με κριτήριο την βέλτιστη αξιοποίηση του σπάνιου πόρου που λέγεται συχνότητες.

Συνεπώς, να μην ανησυχούν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που δημιουργούν απασχόληση, έχουν πρόγραμμα και έχουν ένα ξεχωριστό κοινωνικό ρόλο».

Στην κριτική από την αντιπολίτευση, ότι η αδειοδότηση των ραδιοφώνων δεν εντάσσεται στα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξήγησε, ότι «είναι απολύτως ψευδής ο ισχυρισμός.

Είναι απολύτως στα προαπαιτούμενα το ζήτημα αυτό, εντάσσεται στην 3η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, που περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του χάρτη συχνοτήτων για το ψηφιακό ραδιόφωνο και βεβαίως τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τον πάροχο δικτύου για το ψηφιακό ραδιόφωνο, πράγματα που θα γίνουν άμεσα με τη στελέχωση της ΕΕΤΤ».

“Καθαρή έξοδος από το πρόγραμμα”

Στο αμιγώς πολιτικό σκέλος, ο Νίκος Παππάς έκανε αναφορά στον Αύγουστο του 2018. «Βαδίζουμε προς μια έξοδο από το πρόγραμμα. Προς μια έξοδο που θα είναι καθαρή από νέα μέτρα.

Για πρώτη φορά θα ολοκληρωθεί πρόγραμμα, με τους στόχους να έχουν επιτευχθεί, με τα επιτόκια να βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό» είπε και πρόσθεσε: «Θα είναι η κοσμογονία; Θα πέσει ξαφνικά ανεργία από το 20% στο 10%; Δεν θα συμβεί αυτό. Είμαστε απολύτως ειλικρινείς. Θα είναι όμως μια τομή σε σχέση με τη λειτουργία και την άσκηση πολιτικής την οποία είχαμε ως τώρα».

“Οι εξελίξεις θα είναι οδυνηρές για τη Ν.Δ”

Σημείωσε επίσης, ότι οι επικείμενες αυτές εξελίξεις, θα αποδειχθούν οδυνηρές για τη ΝΔ, διότι «η ανεργία θα συνεχίσει να πέφτει και όταν θα έρθει η ώρα να…κάνουμε ταμείο, ο ελληνικός λαός θα έχει να διαλέξει ανάμεσα στην παράταξη που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και σταθερά την βγάζει από την κρίση και γιατρεύει τις πληγές της και την παράταξη που τη βύθισε στην πιο βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που είχε στη μεταπολίτευση».

Ο Νίκος Παππάς απάντησε όμως και στην κριτική της αντιπολίτευσης για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η μεγάλη παρακαταθήκη του mail Χαρδούβελη, είναι πως το πρόγραμμα εκείνο δεν έβγαινε.

«Εμείς ό,τι καταφέραμε και ό,τι δεν καταφέραμε, το θέσαμε ενώπιον του ελληνικού λαού. Και μιλήσαμε και για τις δυσκολίες. Δεν κρυφτήκαμε. Αυτό είναι που δεν μπορείτε να χωνέψετε.

Όπως δεν μπορείτε να χωνέψετε ότι το πρόγραμμά σας δεν έβγαινε» είπε και πρόσθεσε, ότι εάν η σημερινή κυβέρνηση υλοποιούσε τη συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης, σήμερα δεν θα υπήρχε καμία δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής, καμία μέριμνα για το παιδί και καμία δυνατότητα μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

Ειδικά για το τελευταίο, είπε ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ είναι ο πιο αποτυχημένος υπουργός διοικητικής ανασυγκρότησης, με το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ, ως υπουργός των απολύσεων και του διορισμού, εν μια νυκτί, 400 διευθυντών στο Δημόσιο.

Σχετικά άρθρα