Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί ο κλάδος του Τύπου

Παππάς: Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί ο κλάδος του Τύπου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΔΟΕΑΠ, ΕΣΗΕΜ-Θ, Νίκος Παππάς, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μετά τη συνάντησή του με την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδος Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, διαβεβαίωσε ότι «η Πολιτεία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί ο κλάδος του Τύπου».

Tι είπε για τον ΕΔΟΕΑΠ

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική τη συνάντηση» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για τον ΕΔΟΕΑΠ.

«Αναπτύξαμε με εμβρίθεια μια σειρά από ζητήματα. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ακούσαμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των δημοσιογράφων για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ.

Είναι μία μάχη η οποία κερδήθηκε, μία μάχη, η οποία -εκτός των άλλων- βγάζει από την γκρίζα ζώνη της απασχόλησης τους ανθρώπους που δουλεύουν στα διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης. Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι με βάση το μητρώο των διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης θα εγγράφονται πλέον και στον ασφαλιστικό φορέα και οι άνθρωποι που εργάζονται σ’ αυτό».

«Η Πολιτεία θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να στηριχθεί ο κλάδος του Τύπου, είτε μιλάμε για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, είτε μιλάμε για το διαδίκτυο, το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες. Θα προκύψουν, προφανώς, πρόσθετα βάρη από την υποχρέωση στήριξης του ασφαλιστικού ταμείου και εδώ είμαστε να συζητήσουμε, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης έχει υπάρξει αντίστοιχη πολιτική πρωτοβουλία, το πώς ο Τύπος θα στηριχθεί, θα αναπτυχθεί και θα ανακτήσει κι αυτός τον ρόλο του καθώς η χώρα μας βγαίνει από την κρίση», τόνισε.

Μετά το πέρας των συναντήσεων που είχε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, ο υπουργός, συνοδευόμενος από τους Γενικούς Γραμματείς Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο και Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιο Ράλλη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου τον υποδέχθηκαν και τον ξενάγησαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, η γενική διευθύντρια Ελίζ Ζαλαντό και το μέλος της διοίκησης Κυριακή Μάλαμα.

Σχετικά άρθρα