Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Οι τουρίστες να φέρουν εφημερίδες από τη χώρα τους!»

«Οι τουρίστες να φέρουν εφημερίδες από τη χώρα τους!»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πρακτορείο Διανομής Ξένου Τύπου, ΣΥΡΙΖΑ, Τουρισμός,

Ανακοίνωση του Τμήματος Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο του Πρακτορείου Διανομής Ξένου Τύπου:

“Η πτώχευση και το κλείσιμο του Πρακτορείου Διανομής Ξένου Τύπου αποτελεί μια ακόμα απόδειξη ότι η κρίση και η ύφεση στην Ελλάδα είναι πολύπλευρη, ανεξέλεγκτη και έχει πολλές επιπτώσεις:

• στους εδώ και μήνες απλήρωτους εργαζόμενους του Πρακτορείου.

• στους αναγνώστες, κατοίκους της Ελλάδας και τουρίστες, που χάνουν για αρκετό διάστημα μεγάλο μέρος της επαφής με τον υπόλοιπο κόσμο.

• στους περιπτεράδες, που λίγο πριν την τουριστική περίοδο χάνουν άμεσα μεγάλο μέρος του τζίρου τους και στη συνέχεια, θα περιθωριοποιηθούν από τη διάσπαση και το ξεπούλημα της διανομής του ξένου τύπου σε κερδοσκόπους ιδιώτες.

Για το αν η εξέλιξη είναι τόσο αρνητική, αρκεί να επισημάνουμε πως στην Ελλάδα διακινούνταν περί των 4.000 ξένων περιοδικών και 20 ξένων εφημερίδων, που συχνά κατέληγαν να τυπώνονται στη χώρα μας, κατά την τουριστική περίοδο, οπότε και εκτοξευόταν η ζήτηση!

Σε ότι αφορά στον τουρισμό, όμως, αποδεικνύεται και κάτι άλλο.

Ότι στην πραγματικότητα η Ελλάδα υποβαθμίζεται διαρκώς ως πολιτισμένη χώρα και κυρίαρχο κράτος. Αυτό – δυστυχώς για τους αριθμούς της κ. Κεφαλογιάννη – δεν είναι άσχετο με την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό.

Οι εκτιμώμενοι 19 εκατομύρια τουρίστες θα θέλουν να έρθουν σε μια χώρα οργανωμένη, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, με πλήρεις παροχές (συγκοινωνίες, πληροφόρηση, περίθαλψη, δημόσιες υπηρεσίες) για όποιον διαμένει προσωρινά ή μόνιμα σε αυτή, με σύγχρονη αντίληψη και ενημέρωση για τον κόσμο – όχι σε μια χώρα πολιτισμικά, παραγωγικά και κοινωνικά μαραζωμένη.

Φαίνεται πως οι μεγάλες καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής της μνημονιακής κυβέρνησης υπερβαίνουν κατά πολύ τις δήθεν θετικές πρωτοβουλίες που ευαγγελίζεται διαρκώς η υπουργός Τουρισμού. Όσο και να εγκλωβιστούν 19 εκ. τουρίστες σε κρουαζιερόπλοια και σε περίκλειστες all inclusive «οάσεις», τα άδεια από ξένο τύπο περίπτερα δύσκολα θα τα αγνοήσουν”.

Σχετικά άρθρα