Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ο δημοσιογράφος Τζον Κάντλι που συνεργάστηκε με το Ισλαμικό Κράτος

Νεκρός ο δημοσιογράφος Τζον Κάντλι που συνεργάστηκε με το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δημοσιογράφοι, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Μοσούλη - Η πολιορκία της Μοσούλης, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές, Τζον Κάντλι,

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι (John Cantlie), που κρατούνταν όμηρος από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους τζιχαντιστές, παρουσιάζοντας βίντεο της προπαγάνδας τους, είναι νεκρός σύμφωνα με δημοσιεύματα από ιρακινά Μέσα την Παρασκευή.

Ο Τζον Κάντλι, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, σκοτώθηκε στη Μοσούλη.

Το πρακτορείο ειδήσεων Al Sura μετέδωσε την Παρασκευή ότι ρεπόρτερ του στη Μοσούλη μίλησαν με τρεις αιχμαλώτους τζιχαντιστές και όλοι επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Τζον Κάντλι.

Ο Τζον Κάντλι αιχμαλωτίστηκε στη Συρία το 2012 ενώ εργαζόταν ως πολεμικός ανταποκριτής στα νότια της χώρας.

Στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος ως παρουσιαστής σε προπαγανδιστικά βίντεο της οργάνωσης ενώ άρθρα του δημοσιεύτηκαν και στα περιοδικά της οργάνωσης.

Οι πληροφορίες των Ιρακινών δεν επιβεβαιώνονται μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Τελευταία φορά που υπήρξαν σημεία ζωής του Κάντλι ήταν τον Δεκέμβριο του 2016, όταν και εμφανίστηκε στο τελευταίο προπαγανδιστικό βίντεο της οργάνωσης μέσα από τη Μοσούλη.

Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν ο Τζον Κάντλι αναγκάστηκε να συνεργαστεί με το Ισλαμικό Κράτος για να μείνει ζωντανός ή είχε προσχωρήσει στον τζιχαντισμό.

Σχετικά άρθρα