Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έκκληση της ΠΟΣΠΕΡΤ για αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων σε ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ

Έκκληση της ΠΟΣΠΕΡΤ για αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων σε ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΠΟΣΠΕΡΤ,

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ καλεί όλους τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ “να μη συμμετέχουν σε πρακτικές αντεργατικές και διασπαστικές των εργοδοτών στον ιδιωτικό και δημοτικό τομέα. Όση ανάγκη κι αν έχουν πρέπει να αρνούνται να γίνουν όργανα των εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα απέναντι στους αγωνιζόμενους συναδέλφους της Ε.Τ.Ε.Ρ και της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ.” και ομοίως καλεί τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ΜΜΕ να μην εργαστούν στην ΝΕΡΙΤ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει ότι “στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ να αποκλείονται από θέσεις εργασίας και επιλέχθηκαν συνάδελφοι της ΕΡΤ, γιατί τα σωματεία τους η Ε.Τ.Ε.Ρ και η Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ απεργούν κάθε φορά που εργαζόμενοι βρίσκονται απλήρωτοι ένα ή δύο μήνες”. Δηλαδή, επιλέγονται από ιδιώτες άνεργοι της ΕΡΤ, που έχουν ανάγκη για δουλειά και αποκλείονται οι άλλοι, διότι απεργούν.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ συνεχίζεται και έχει γίνει ορόσημο των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν.

Αυτός ο μεγαλειώδης αγώνας από την πρώτη στιγμή είχε την αμέριστη συμπαράσταση της κοινωνίας: θεσμικών φορέων, σωματείων, των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης και των αλληλέγγυων.

Η αλληλεγγύη που μέχρι και σήμερα είναι ισχυρός πυλώνας του αγώνα μας ενάντια στο μαύρο στην ΕΡΤ και σε ό,τι δημόσιο αγαθό υπάρχει, πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού και να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.

Καλούμε λοιπόν τους συναδέλφους της ΕΡΤ να μη συμμετέχουν σε πρακτικές αντεργατικές και διασπαστικές των εργοδοτών στον ιδιωτικό και δημοτικό τομέα. Όση ανάγκη κι αν έχουν πρέπει να αρνούνται να γίνουν όργανα των εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα απέναντι στους αγωνιζόμενους συναδέλφους της Ε.Τ.Ε.Ρ και της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ. Το ίδιο ισχύει και για τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα τους οποίους καλούμε να λένε όχι στην επιλογή θέσης σε ΔΤ και ΝΕΡΙΤ πράγμα που αποτελεί διακηρυγμένη θέση της Ε.Τ.Ε.Ρ και της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ από την αρχή του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η διεκδικητική και ανυποχώρητη συνδικαλιστική στάση της Ε.Τ.Ε.Ρ και της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ απέναντι στους εργοδότες για τη διαφύλαξη των ΣΣΕ, την αμειβόμενη εργασία και για οποιαδήποτε άλλα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει, πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους και να μη βρίσκει εμάς τους εργαζόμενους αρωγούς των εργοδοτών, για να περνούν τα όποια σχέδιά τους και τις φιλοδοξίες τους.

Δυστυχώς παρατηρήθηκε το φαινόμενο στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι της Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ να αποκλείονται από θέσεις εργασίας και επιλέχθηκαν συνάδελφοι της ΕΡΤ, γιατί τα σωματεία τους η Ε.Τ.Ε.Ρ και η Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ απεργούν κάθε φορά που εργαζόμενοι βρίσκονται απλήρωτοι ένα ή δύο μήνες.

Είναι σαφές ότι λογικές της δήθεν αυτοδιαχείρισης, της εθελοντικής εργασίας ή του «συνεταιρισμού» για φτηνά εργατικά χέρια, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ, είναι μακριά από το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΣΠΕΡΤ και των Ενώσεων μελών μας.

Η διεκδίκηση της πληρωμής των εργαζομένων την ώρα που πρέπει, η εφαρμογή των ΣΣΕ μας καθώς και το χτύπημα της μαύρης εργασίας είναι για την Ε.Τ.Ε.Ρ, την Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ και όλα τα σωματεία μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ πρώτιστο καθήκον.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους του ιδιωτικού τομέα, όπως στηρίζουμε και τους συναδέλφους της ΕΡΤ. Όλοι μαζί θα φέρουμε την νίκη στην εργατική τάξη και θα επιβάλουμε στην εργοδοσία τον σεβασμό των θέσεων εργασία, των ΣΣΕ μας, καθώς και των θεσμών του ΟΜΕΔ και του ΣΕΠΕ.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ είναι μαζί με την Ε.Τ.Ε.Ρ και την Ε.ΤΕ.Ρ.Μ-Θ μια ψυχή- μια φωνή και μαζί νικητές.

Σχετικά άρθρα