Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερος αφέθηκε ο Βαξεβάνης – Ο εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα για αυτόφωρο

Ελεύθερος αφέθηκε ο Βαξεβάνης – Ο εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα για αυτόφωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Δικαιοσύνη, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, Εφημερίδα Ντοκουμέντο, Κώστας Βαξεβάνης, Σκάνδαλο Novartis,

Ελεύθεροι αφέθηκαν λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας οι δημοσιογράφοι, Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος, μετά την κατάθεσή τους στον εισαγγελέα.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, απορρίπτοντας το αίτημα της μηνύτριας, Λίνας Νικολοπούλου, για ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου. Μετά την απόφαση του εισαγγελέα ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στο twitter: «και τώρα που ο εισαγγελέας είπε πως δεν συντρέχουν λόγοι και διέταξε προκαταρκτική να μας πει ο Στουρνάρας αν μίλαγε μ την Novartis».

Οι δημοσιογράφοι, Κώστας Βαξεβάνης και Βασίλης Ανδριανόπουλος,είχαν παραδοθεί στο ΑΤ Καλλιθέας μετά τη μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου, για το δημοσίευμα του Documento με τίτλο «Οικογένεια Στουρνάρα: Ο μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες».

«Όποια μέθοδο και να επιλέξουν θα χρειαστεί να απαντήσουν για τις 400.000 ευρώ που πήρε η κυρία Στουρνάρα, επί υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς διαγωνισμό για ‘συνέδρια’. Να απαντήσουν για τα συνέδρια που οργανώθηκαν με χορηγία φαρμακοβιομηχανιών και την ‘επιστημονικότητα’ που αποκτούσαν με καθηγητές εκλεκτούς της Novartis» υπογράμμιζε νωρίτερα ο Κώστας Βαξεβάνης σε κείμενό του με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα.

Σε άλλο σημείο στο ο Κώστας Βαξεβάνης τόνιζε ότι: «η οικογένεια Στουρνάρα δεν δίνει μια νομική μάχη όπως θέλει να δείχνει, αλλά μια μάχη επιβίωσης. Προσπαθεί να διασώσει και να κρύψει τον τρόπο με τον οποίο δρα και λειτουργεί».

Σχετικά άρθρα