ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΒΗΜΑ της Κυριακής 12/02/2017 δεν θα κυκλοφορήσει

Το ΒΗΜΑ της Κυριακής 12/02/2017 δεν θα κυκλοφορήσει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το Βήμα της Κυριακής» δεν δεν θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου μετά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου την Τρίτη στο αίτημα του ΔΟΛ και την παρέμβαση των εργαζομένων σε αυτόν για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Τη Δευτέρα αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου σχετικά με την αίτηση μεταρρύθμισης που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσουν τα ΜΜΕ του οργανισμού ανοιχτά.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης στο Πρωτοδικείο που διεξήχθη την Παρασκευή, επί της ουσίας δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση, εκτός του ότι η τράπεζα παραδέχτηκε ότι ζημιώνεται από τη μη κυκλοφορία των εφημερίδων.

Σε ερώτηση γιατί αυτό δεν ειπώθηκε κατά την προηγούμενη συζήτηση, οι εκπρόσωποι της τράπεζας υποστήριξαν ότι θεωρούσαν πως η εφημερίδα θα συνεχίσει να εκδίδεται, καθώς υπήρχε επάρκεια χαρτιού.

Στην ιστοσελίδα του ΒΗΜΑτος διαβάζουμε:

Δεν θα κυκλοφορήσει «Το Βήμα της Κυριακής» λόγω χρηματοδοτικής ασφυξίας

Την Δευτέρα η απόφαση στο αίτημα ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων

«Το Βήμα της Κυριακής» δεν δεν θα κυκλοφορήσει αύριο 12 Φεβρουαρίου μετά την αρνητική απόφαση του Πρωτοδικείου την Τρίτη στο αίτημα του ΔΟΛ και την παρέμβαση των εργαζομένων σε αυτόν για την αποδέσμευση τραπεζικού λογαριασμού, που θα διασφάλιζε τη συνέχιση της λειτουργίας των Μέσων και θα τροφοδοτούσε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων και που οδηγεί τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε «ασφυξία».

Την Παρασκευή συζητήθηκε το αίτημα ανάκλησης της απόφασης του προέδρου Πρωτοδικών.

Με την αίτηση μεταρρύθμισης -όπως είναι η νομική ορολογία- που συζητήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ζητήθηκε από το Πρωτοδικείο η ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την αίτηση, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας.

Σύμφωνα με τους παρευρεθέντες στη συνεδρίαση έγινε κατανοητό απ’ όλες τις πλευρές ότι η μη έκδοση των εφημερίδων και η υπολειτουργία των μέσω του Οργανισμού οφείλεται στην χρηματική ασφυξία του.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των τραπεζών συμφώνησαν με την άποψη ότι το κλείσιμο του Οργανισμού δεν είναι προς όφελος τους, γεγονός που δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας ενόψει την απόφασης την ερχόμενη Δευτέρα.

Η απόφαση αναμένεται την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου.

Σχετικά άρθρα