Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Τα κανάλια για πρώτη φορά πληρώνουν και εκπέμπουν

Παππάς: Τα κανάλια για πρώτη φορά πληρώνουν και εκπέμπουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Κυβέρνηση, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Παππάς, Τηλεόραση, Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής,

“Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τα κανάλια αποδίδουν τον φόρο διαφήμισης που δεν καταλογιζόταν στο παρελθόν”, υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ενημερώνοντας μάλιστα ότι από τις αρχές του 2015 τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν καταβάλει 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα είχαν προστεθεί ακόμα 250 εκατομμύρια αν δεν είχε σταματήσει η προσπάθεια για τις νέες άδειες.

Ο Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» διευκρίνισε ότι χρήματα που εισπράχθηκαν από τους υπερθεματιστές αυτής της διαδικασίας «θα επιστραφούν αυτές τις ημέρες, αφού συμψηφιστούν πρώτα με όποιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις», ενώ παρουσιάστηκε θετικός σε νομοθετική ρύθμιση για τις οφειλές των κομμάτων.

Όσον αφορά τη νέα διαδικασία αδειοδότησης που θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα το ΕΣΡ, μετά τη συγκρότησή του, ο υπουργός σημείωσε ότι ήδη ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν τοποθετηθεί, όπως και η ΝΔ, στην οποία καταλόγισε ότι βάζει προσκόμματα για να καθυστερήσει η κατάσταση.

Θα πάρουν θέση όσοι εκμεταλλεύονται την Ελλάδα για πολιτικές σκοπιμότητες

Στο μέτωπο της αξιολόγησης, πλέον αμφισβητείται ανοιχτά και σε κορυφαίο επίπεδο η ικανότητα του ΔΝΤ να καταγράφει σωστά τα μεγέθη και να κάνει εκτιμήσει, όσον αφορά την ελληνική οικονομία, σημείωσε ο κ. Παππάς, μένει πλέον να δημοσιοποιηθεί η σχετική έκθεση σε λίγα 24ωρα.

«Θα πρέπει πλέον να γίνει μία ειλικρινής και ανοιχτή συζήτηση, στη βάση ποιων εκτιμήσεων γίνεται ο διάλογος» με τους δανειστές, καθώς είναι «χαώδης η απόσταση στις εκτιμήσεις … δεν μπορεί η κουβέντα να γίνεται στον αέρα», σημείωσε ο κ. Παππάς.

«Προειδοποιώ τα τρολ της ΝΔ, η Ελλάδα δεν εγείρει θέμα ΔΝΤ, το κάνει το ίδιο το Ταμείο» αμφισβητώντας την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, όταν καταστατικά εμπλέκεται μόνο σε περιπτώσεις που αυτό είναι βιώσιμο, προσέθεσε.

Οι οπαδοί της παρουσίας του ΔΝΤ υποστήριζαν ότι διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και τάσσεται υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους, συνέχισε ο ίδιος, όμως η τεχνογνωσία του, η ικανότητά του να μετρά αμφισβητείται και η ελάφρυνση του χρέους ξεκίνησε χωρίς αυτό να είναι εντός.

Η συζήτηση αυτή θα γίνει ανοιχτά και δημόσια, θα κληθούν να τοποθετηθούν όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το ελληνικό πρόβλημα για τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες, υπογράμμισε.

Υπενθύμισε εξάλλου τη δήλωση Ρέγκλινγκ για την «πάρα πολύ καλή» πορεία της Ελλάδας ως προς την επίτευξη των στόχων, εκτιμώντας ότι «άνοιξε το παράθυρο για παρουσία του ΔΝΤ χωρίς χρηματοδότηση … ένας παρατηρητής θα μπορούσε να εκτιμήσει ότι πρόκειται για μήνυμα ότι «δεν χρειαζόμαστε τα χρήματά σας»» προς το ΔΝΤ, όπως είπε.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί λύση», διαβεβαίωσε, καθώς η κυβέρνηση αναπτύσσει σειρά διπλωματικών και άλλων κινήσεων, όπως αυτή της Ευρωμεσογειακής Συνόδου.

Σαν αποτέλεσμα της ανάδειξης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και των πολιτικών του επιλογών και κινήσεων, υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις στην καρδιά της Ευρώπης και τη Γερμανία, όπου πλέον οι Σοσιαλιστές «αναστοχάζονται μήπως ο μεγάλος συνασπισμός δεν είναι η διέξοδος… κανείς δεν μπορεί να πει ότι αυτό θα γινόταν χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, τις νίκες του, τις αντοχές, τις οικονομικές επιτυχίες… το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στην Ευρώπη δεν θα αμφισβητείτο», τόνισε ο κ.Παππάς.

Θετικός σε νομοθετική παρέμβαση για τα χρέη των κομμάτων

Σχολιάζοντας τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ο κ.Παππάς μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να πάρουν θέση για το πώς θα αποπληρωθούν οι οφειλές τους και πρότεινε οι βουλευτές των κομμάτων να δώσουν μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης σε πάγια βάση, «τα στελέχη ως πρόσωπα να επωμιστούν το βάρος».

Θετική ήταν η αντίδρασή του σε ερώτηση για πιθανή νομοθετική παρέμβαση για τα χρέη των κομμάτων, καθώς όπως εκτίμησε «είναι λογικό να υπάρχει προσδοκία θωράκισης του θεσμικού πλαισίου, θα πρέπει να το κοιτάξουμε με πολύ μεγάλη ζέση και επισπεύδοντας τις διαδικασίες».

Σχετικά άρθρα