Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το plan B του Alpha – Θα «δανείσει» την Ελένη Μενεγάκη σε άλλο κανάλι;

Το plan B του Alpha – Θα «δανείσει» την Ελένη Μενεγάκη σε άλλο κανάλι;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALPHA, Ελένη Μενεγάκη, Τηλεόραση,

Αν δεν επιτευχθεί ο «γάμος» με οποιοδήποτε από τα κανάλια που κατάφεραν να εξασφαλίσουν άδεια, ο Alpha θα αναγκαστεί να δώσει τα «παιδιά» του σε ….αναδόχους.

Στην πρώτη γραμμή των προγραμμάτων που θα επηρεαστούν είναι η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, αναφέρει δημοσίευμα του youweekly.gr, σημειώνοντας ότι όταν ο Alpha πάψει να εκπέμπει πανελλαδικά, θα είναι αδύνατο να διατηρηθεί η εκπομπή με όλες τις εμπορικές συμφωνίες.

Όπως στο ποδόσφαιρο υπάρχει ρήτρα στα συμβόλαια των παικτών αν η ομάδα πέσει στη β’ κατηγορία, έτσι και στην τηλεόραση, η παρουσιάστρια θα αποδεσμευτεί από τον Alpha σε περίπτωση που το κανάλι «πέσει» στην κατηγορία των περιφερειακών. Στο συμβόλαιο 4ετούς διάρκεια της Ελένης Μενεγάκη, που υπεγράφη μόλις λίγους μήνες πριν την απόφαση των τηλεοπτικών αδειών, υπήρχε πρόβλεψη για ενδεχόμενη ανατροπή με ρήτρα που εξασφάλιζε και τις δύο πλευρές.

Ποια θα ήταν η αμοιβαία επωφελής λύση σε αυτή την περίπτωση; Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, η Ελένη Μενεγάκη θα πάψει μεν να εμφανίζεται στον Alpha εγόσον δεν μπει πλέον στα πανελλαδικά, αλλά θα συνεχισει να συνεργάζεται μαζί του… Πώς; Εφαρμόζοντας το αμερικάνικο μοντέλο. Δηλαδή, ο Alpha θα διατηρεί την παραγωγή και τη διαχείρηση της εκπομπής «Ελένη» – σαν να είναι εταιρεία παραγωγής – και στη συνέχεια θα τη μεταπωλήσει σε άλλο κανάλι το οποίο θα έχει τηλεοπτική άδεια. Η εκπομπή της Ελένης θα συνεχίσει να βγαίνει στο ίδιο πλατό και να είναι παραγωγή του Alpha και της Plus Productions, όπως γίνεται σήμερα, αλλά θα μεταδίδεται σε ένα από τα τέσσερα αδειοδοτημένα κανάλια…

Σχετικά άρθρα