Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ώρες αγωνίας για τους εργαζόμενους σε STAR και Alpha

Ώρες αγωνίας για τους εργαζόμενους σε STAR και Alpha
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALPHA, Star Channel, Αλεξία Έβερτ, ΕΣΗΕΑ, Τηλεόραση,

“Κόκκινο” χτυπά η αγωνία για τους εργαζόμενους των καναλιών που ήδη λειτουργούν και δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τηλεοπτική άδεια, καθώς άπαντες βρίσκονται σε αχαρτογράφητα ύδατα.

Την αγωνία του για το μέλλον των εργαζομένων υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού STAR Γιώργος Βοτσκάρης

Ο κ. Βοτσκάρης τόνισε αυτή τη στιγμή 407 εργαζόμενοι συνολικά, εργάζονται στο κανάλι της Κηφισιάς που από το πρωί μένει εκτός των γενικών τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

“Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μια απορία την οποία έχουμε εκφράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τι θα γίνει με τους υπάρχοντες σταθμούς δεν παίρνουν άδεια;

Δεν είναι μόνο το STAR, είναι και το Epsilon, το MEGA, το ΑΡΤ. Αθροιστικά μιλάμε για περίπου 1500 εργαζόμενους” σημείωσε χαρακτηριστικά μεταφέροντας την αγωνία των υπαλλήλων που βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

“Όλοι αυτοί που δουλεύουν στα κανάλια, τις 66 ώρες που κράτησε ο διαγωνισμός τι αγωνία ζούσαν;

Φανταστείτε ένα συνάδελφο που την ώρα που ανακοινώνονταν οι τέσσερις άδειες, εκείνος αντιλαμβανόταν ότι έμενε εκτός.

Πώς να κρατήσει το μικρόφωνο, όταν πιστεύει ότι πιθανότατα σε 90 μέρες δεν θα έχει δουλειά;” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την πρωτοβουλία εξυγίανσης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ο κ. Βοτσκάρης σημείωσε: “Μπράβο, πήραν 246εκατ. ευρώ. Τι θα γίνει όμως με τους εργαζόμενους; Στην ΕΣΗΕΑ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.500 άνεργοι και θα προστεθούν με βάση τα νέα στοιχεία άλλοι 200-300 άνεργοι”.

“Εγώ ρωτάω ξανά. Να μας απαντήσουν τι θα γίνει με τον κόσμο. Όπως στο παρελθόν μια κυβέρνηση έκλεισε τα δημόσια κανάλια και οδήγησε τόσο κόσμο στην ανεργία, τώρα έχουμε μια άλλη κυβέρνηση που οδηγεί κάποιες άλλες χιλιάδες κόσμο στην ανεργία. Να ξεκαθαρίσει το τηλεοπτικό τοπίο, δεν διαφωνεί κανένας. Όμως η αγωνία όλων είναι, τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι” κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γιώργος Σκεμπετζάκης, πρόεδρος της ένωσης τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης που υπογράμμισε τη δύσκολη μέρα που ξημέρωσε για όλους τους εργαζόμενους σε Alpha και STAR, όπως και σε MEGA, Epsilon και ΑΡΤ.

“Η νομιμότητα αποκαταστάθηκε σύμφωνα με την κυβέρνηση, αλλά είναι πολύ μεγάλο το κόστος για τους εργαζόμενους” σχολίασε.

“Εμείς θα ζητήσουμε με κάποιο τρόπο αυτός ο κόσμος να αποκατασταθεί με τα δύο καινούρια κανάλια, αλλά το νούμερο είναι αρκετά μεγάλο” συμπλήρωσε.

“Σε αυτούς τους σταθμούς εργάζονται ζευγάρια τα οποία βρίσκονται και τα δύο στο δρόμο, όπως ακριβώς και με την ΕΡΤ. Όπως ο τότε υπουργός βγήκε στον αέρα και ανακοίνωσε το μαύρο στην ΕΡΤ, για μας είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τις δηλώσεις της κα. Γεροβασίλη που δήλωσε πως σε 90 μέρες θα βγουν εκτός φάσματος συχνοτήτων” πρόσθεσε ο κ. Σκεμπετζάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ένωσης τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης άφησε αιχμές για την ιδιοκτησία του STAR, τονίζοντας την έκπληξή του για το χαμηλό τίμημα που προσφέρθηκε από την οικογένεια κολοσό.

“Το τίμημα ήταν πολύ χαμηλό και πρόκειται για έναν οικονομικό κολοσσό. Με εντυπωσίασε η προσφορά που έκανε η συγκεκριμένη οικογένεια που ασχολείται με τα media τουλάχιστον μια 20ετία και παραπάνω” κατέληξε ο κ. Σκεμπετζάκης.

Σχετικά άρθρα