Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακοινώνονται οι τέσσερις νικητές και το… σεντούκι για τις άδειες

Ανακοινώνονται οι τέσσερις νικητές και το… σεντούκι για τις άδειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαγγέλης Μαρινάκης, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Δημήτρης Κοντομηνάς, Διαπλοκή, Θοδωρής Κυριακού, Ιβάν Σαββίδης, Όμιλος Βαρδινογιάννη, Τηλεόραση,

Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία δημοπράτησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μετά από 48 ώρες κλεισμένες μέσα στο σφραγισμένο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην Καλλιθέα, άπαντες αναμένουν τα ονόματα των τεσσάρων νικητών αλλά και το ποσό το οποίο συγκεντρώθηκε για τα δημόσια ταμεία από την πρωτόγνωσρη για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα εκδοθεί κυβερνητική ανακοίνωση, στην οποία θα αναφέρονται οι νικητές και το τελικό τίμημα κατακύρωσης της κάθε τηλεοπτικής άδειας, ή το σύνολο του τιμήματος και για τις τέσσερις άδειες συνολικά.

Οπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, οι τέσσερις νέοι καναλάρχες θα γίνουν γνωστοί ταυτόχρονα, με μια κυβερνητική ανακοίνωση, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Γι’ αυτό άλλωστε και κανείς από τους υποψηφίους δεν θα αποχωρήσει νωρίτερα -ακόμη κι αν έχει εξασφαλίσει την άδεια- ώστε να μην παραβιαστεί η μυστικότητα.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι κυβερνητικές πηγές μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναγκάστηκαν να διαψεύσουν τις «πληροφορίες» που κυκλοφορούν και να επισημάνουν πως ουδείς έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας μέχρι στιγμής.

Τέσσερις υποψήφιοι εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤΕΝΝΑ, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία).

Τον Alpha εκπροσωπεί ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, το Star Channel, ο Κάρολος Αλκαλάι, την κυπριακή εταιρεία συμφερόντων Βαρδινογιάννη ο Πάνος Κυριακόπουλος και τον ΣΚΑΪ ο Κώστας Κιμπουρόπουλος.

Σημειώνεται πως από το πρωί της Τετάρτης έπεσαν «βροχή» οι φάκελοι με τα ασφαλιστικά μέτρα έξω από το κτίριο της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Συνολικά από το πρωί έχουν θυροκολληθεί πέντε φάκελοι από STAR, ALPHA, ANT1, MEGA και ΣΚΑΪ, με τη σειρά που έγινε η διαδικασία.

Σχετικά άρθρα