Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Τρία πουλάκια” ο Ψυχάρης στην Εξεταστική: “Πήρα 15 εκ. δάνειο αέρα” – “Ετοιμάζω VIMA TV”

“Τρία πουλάκια” ο Ψυχάρης στην Εξεταστική: “Πήρα 15 εκ. δάνειο αέρα” – “Ετοιμάζω VIMA TV”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MEGA Channel, Βουλή των Ελλήνων, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, Εξεταστική Επιτροπή, Παναγιώτης Ψυχάρης, Τηλεόραση,

«Ονείρωξη» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να κλείσει το Mega ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ανακοίνωσε ο ΔΟΛ ετοιμάζεται να ανοίξει το Vima TV.

Παράλληλα αποκάλεσε «κουτσομπολιά» τα δημοσιεύματα του «Βήματος» για συνάντηση Τσίπρα – Ψυχάρη, προσθέτοντας πως «το ότι δεν έχει διαψευστεί από κανένα δεν σημαίνει ότι έγινε και η συνάντηση».

Αναφερόμενος στα δάνεια του ΔΟΛ ο Π. Ψυχάρης είπε ότι έδωσε ο ίδιος εγγυήσεις ύψους 15 εκατ. ευρώ, αλλά αποκάλυψε ότι οι εγγυήσεις ήταν «αέρας» – δηλαδή δεν αντιστοιχούσαν σε χρήματα.

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλου για την προέλευση των χρημάτων με τα οποία εξαγοράσθηκε ο ΔΟΛ από τον Σταύρο Ψυχάρη είπε ότι έχει δώσει εγγυήσεις 15 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ, ύστερα από πίεση των τραπεζών να υπάρξουν εγγυήσεις στην δανειοδότηση της επιχείρησης.

Σ. Φάμελλος: Που τα βρήκατε;

Π. Ψυχάρης: Δεν είπα τα έχω, είπα υπέγραψα για 15

Σ. Φάμελλος: Που τα βρήκατε;

Π. Ψυχάρης: Είπα υπέγραψα δεν είπα έχω – υπέγραψα εγγυήσεις

Σ. Φάμελλος: Με τι;

Π. Ψυχάρης: Με αέρα

Σ. Φάμελλος: Είπατε αέρα; Είπατε στην Επιτροπή αέρα; Υπογράψατε αέρα; Με τι εχέγγυο;

Π. Ψυχάρης: Είπα αυτό που είπα

Σ. Φάμελλος: Αξίζει τόσα η υπογραφή σας; Αυτή είναι η ιστορία των δανείων στην Ελλάδα.

Για το μέλλον του Mega ο Π. Ψυχάρης είπε εμφατικά «μην έχετε ονειρώξεις. Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει» και πρόσθεσε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα εκπομπής μέσω ίντερνετ που «θα συνεχίσει να υπάρχει», δορυφόρου ή συνδρομητικής πλατφόρμας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ υπογράμμισε την διαφωνία του με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, κάνοντας λόγο για «λεγόμενες άδειες».

Σημειώνεται ότι ο Π. Ψυχάρης ανακοίνωσε ότι ο ΔΟΛ προετοιμάζεται να εκπέμψει ο Vima TV, αλλά ζήτησε «να μην γίνει θέμα» και «να μείνει μεταξύ μας».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, ο οποίος είναι και μέλος του ΔΣ του Mega, χαρακτήρισε τον συνιδιοκτήτη του Mega Φώτη Μπόμπολα ως «έναν από τους χιλιάδες μετόχους του Mega» με αφορμή την κατάθεσή του στην Εξεταστική ότι για την κατάσταση στο κανάλι δεν ευθύνεται η κυβέρνηση, αλλά οι μέτοχοι του καναλιού.

Ο Π. Ψυχάρης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα δάνεια του καναλιού και ότι αυτά «δεν πρέπει να απασχολούν τον ελληνικό λαό».

«Το Mega δεν είναι Μαρινόπουλος. Πληρώνουμε κανονικά τα δάνειά μας», υποστήριξε διαψεύδοντας τους εκπροσώπους των τραπεζών. Είπε ότι έχει πληρώσει 130 εκατ. ευρώ για τόκους και ότι «αν τα δάνεια αυτά δεν είχαν δοθεί στο Mega μπορεί να είχαν δοθεί σε στεγαστικά και να μην αποπληρώνονταν».

Ακόμη ισχυρίσθηκε ότι τα δάνεια του ΔΟΛ είναι ενήμερα.

Σχετικά άρθρα