Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πόρτα” από την Κύπρο στην ντρίπλα που επιχειρούν οι καναλάρχες

“Πόρτα” από την Κύπρο στην ντρίπλα που επιχειρούν οι καναλάρχες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαπλοκή, Κύπρος, Τηλεόραση,

Ήδη από τον περασμένο χειμώνα και ενώ επέκειντο οι μεγάλες αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο, με τον διαγωνισμό, που σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη για τις τηλεοπτικές άδειες, είχε γίνει γνωστή η πρόθεση των Ελλήνων καναλαρχών της διαπλοκής ή κάποιων από αυτούς, να μεταφέρουν τις έδρες των τηλεοπτικών σταθμών τους στην Κύπρο.

Ένα από τα ονόματα, μάλιστα, που είχαν γίνει γνωστά στις αρχές του έτους ήταν και του Γιάννη Αλαφούζου, του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Με λίγα λόγια, οι Έλληνες καναλάρχες σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτικό χαρτί την κάθοδο στην Κύπρο, θέλοντας να χρησιμοποιήσουν την δυνατότητα που τους έδινε η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μεταφορά της έδρας σε άλλο κράτος – μέλος ως κερκόπορτα.

Όμως, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης στην Κύπρο, ήδη από την περασμένη Άνοιξη, έχει προειδοποιήσει με γραπτή παρέμβαση στη Βουλή, ότι με ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό η Κύπρος, να ζήσει περιπέτεια όμοια με εκείνη της περίπτωσης του Ανδρέα Βγενόπουλου και της Λαϊκής Τράπεζας. Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης προειδοποιεί σταθερά για τυχόν μεγάλα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από την “ανεξέλεγκτη κάθοδο Ελλαδιτών καναλαρχών στην Κύπρο”.

«Μετά τα όσα έγιναν με τον Βγενόπουλο και τη Λαϊκή, για μας ισχύει η παροιμία όποιος καεί με το χυλό, φυσά και το γιαούρτι. Με την παρέμβασή μας, επισύρουμε την προσοχή της Βουλής στα προβλήματα που θα προκύψουν με τυχόν ανεξέλεγκτη κάθοδο των ελλαδικών καναλιών στην Κύπρο» έλεγαν από την Αρχή και συμπλήρωναν ότι «Με τα όσα ακούγονται για έλευση καναλιών από την Ελλάδα, κινδυνεύει η Κύπρος να γίνει πεδίο μάχης των καναλαρχών με την ελληνική κυβέρνηση. Εάν γίνει κάτι τέτοιο, μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχουμε στο κυπριακό τηλεοπτικό τοπίο. Εμείς θέλουμε να έχουμε κυπριακή τηλεόραση. Για ένα ελληνικό κανάλι, το οποίο αύριο μπορεί να πληρώνει ένα εκατομμύριο ευρώ για άδεια στην Ελλάδα, με το να έρθει στην Κύπρο και να πληρώσει συνολικά 250.000 ευρώ για άδεια και εκπομπή σήματος λύνει οικονομικά προβλήματά του και επιπλέον μπορεί να κάνει πόλεμο στον Τσίπρα εκ του ασφαλούς, όμως δεν είναι αυτό που εμείς θέλουμε».

Φυσικά το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης καθόδου, Ελλήνων καναλαρχών στην Κύπρο, θορύβησε την Κυπριακή Βουλή, καθώς υπήρξαν παρεμβάσεις Κυπρίων βουλευτών σύμφωνα με τις οποίες δεν θα έμενε – και δεν πρόκειται να μείνει – ανεξέλεγκτο το θέμα την καθόδου ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών στη μεγαλόνησο. Τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής είχαν εκφράσει ανοιχτά τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και την άρνησή τους. Και λένε μάλιστα βουλευτές στην Κύπρο ότι “Όταν η Ελλάδα έχει αποφασίσει ότι πρέπει να λειτουργεί με 4 τηλεοπτικές άδειες, οι Κύπρος δεν μπορεί να λειτουργεί με 24”.

Και φυσικά σε αυτό πρέπει να συνυπολογιστούν και οι αντιδράσεις των Κυπρίων καναλαρχών.

Σε κάθε περίπτωση και ενώ ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, οδεύει προς το τέλος του, πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται νέες σκέψεις από Έλληνες καναλάρχες για μεταφορά της έδρας των τηλεοπτικών τους σταθμών στο εξωτερικό. Το ΟΧΙ πάντως των Κυπρίων ήταν και θα είναι ηχηρό. Οπότε οι Έλληνες καναλάρχες της διαπλοκής, ας μην κάνουν όρεξη…

Σχετικά άρθρα