Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοί είναι οι 11 επιχειρηματίες που διεκδικούν τις τηλεοπτικές άδειες

Αυτοί είναι οι 11 επιχειρηματίες που διεκδικούν τις τηλεοπτικές άδειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALPHA, ALTER, MEGA Channel, Star Channel, ΑΝΤ1, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Έψιλον TV, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ΣΚΑΪ, Τηλεόραση,

Να εξασφαλίσουν άδεια και να εισέλθουν στην τηλεοπτική αγορά, καταθέτοντας ισάριθμους φακέλους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επιχειρούν 11 ενδιαφερόμενοι.

Αναμένεται να συμμετάσχουν στη δημοπρασία στις αρχές Αυγούστου, από την οποία θα αναδειχθούν οι τέσσερις νέοι κάτοχοι τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Εκτός των υφιστάμενων καναλιών, δηλαδή, ΑΝΤ1, Star, MEGA, ALPHA, ΣΚΑΪ, Epsilon, ART, θέση στο τηλεοπτικό τοπίο διεκδικούν η επιχειρηματική οικογένεια Καλογρίτσα, ο Ιβάν Σαββίδης (μέσω κυπριακής εταιρείας), ο Ευάγγελος Μαρινάκης και μία κυπριακή εταιρεία, τον φάκελο της οποίας κατέθεσε ο Φίλιππος Χατζηφιλίππου.

Η διαδικασία υποβολής έληξε χθες στις 3.30 μ.μ. και στη συνέχεια οι φάκελοι αποσφραγίστηκαν από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, ώστε να διαπιστωθεί εάν έχουν προσκομιστεί τα απαραίτητα, σύμφωνα με την προκήρυξη, δικαιολογητικά.

Σύμφωνα με τον νόμο 4339/2015 και την προκήρυξη της διαδικασίας, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εμφανίζουν αμετάβλητο μετοχικό κεφάλαιο ύψους 8 εκατ. ευρώ, τραπεζική και ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ ιδιοκτήτες και μέλη των διοικητικών συμβουλίων όσων έχουν υποβάλει αίτηση οφείλουν να μην έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα. Παράλληλα, προϋπόθεση για την παροχή άδειας γενικού τηλεοπτικού περιεχομένου πανελλαδικής εμβέλειας είναι η επιχείρηση να απασχολεί τουλάχιστον 400 εργαζομένους.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Αυγούστου σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά. «Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια, που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, από τη νέα σεζόν» δήλωσε ο κ. Παππάς.

Μεταξύ των 11 ενδιαφερομένων θα αναδειχθούν οι τέσσερις που θα προσφέρουν το υψηλότερο τίμημα για την απόκτηση άδειας με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει γνωμοδοτήσει μέχρι τότε το ΣτΕ, υπέρ των καναλιών, σχετικά με τις αιτήσεις αναστολής που έχουν καταθέσει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Οι έντεκα αιτήσεις για την παροχή τηλεοπτικής αδείας πανελλαδικής εμβέλειας και γενικού ενημερωτικού περιεχομένου είναι

1.Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤΕΝΝΑ που ανήκει στην οικογένεια Κυριακού (ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΕ)

2. Ο τηλεοπτικός σταθμός STAR CHANNEL που ανήκει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – STAR CHANNEL)

3. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑLPHA του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά (ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ)

4. Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA συμφερόντων Ψυχάρη, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη (ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ – MEGA CHANNEL)

5. Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου (ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΣΚΑΙ ΑΕ)

6. Ο τηλεοπτικός σταθμός EPSILON του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. – «EPSILON TV»)

7. Ο εφοπλιστής, επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. H εταιρεία, που υπέβαλε την αίτηση, λέγεται «ALTER EGO» (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ)

8. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μέσω κυπριακής εταιρείας (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED)

9. Ο τηλεοπτικός σταθμός ART του Γιώργου Καρατζαφέρη (City News ΑRΤ TV)

10. Η επιχειρηματική οικογένεια Καλογρίτσα (ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ)

11. Μία κυπριακή εταιρεία αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων (σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, προκειται για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ – Στην αίτηση αναφέρονται τα ονόματα των δικηγόρων Φίλιππου Χατζηφιλίππου, Αθανάσιου Δάμη και Ναταλίας Καλογερή).

Σχετικά άρθρα