Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Παραπλανήθηκε», λέει το «Πρώτο Θέμα» για την επίθεση στη Ν. Βαλαβάνη

«Παραπλανήθηκε», λέει το «Πρώτο Θέμα» για την επίθεση στη Ν. Βαλαβάνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Πρώτο Θέμα, Νάντια Βαλαβάνη,

Πλήρης “αναδίπλωση” από το Πρώτο Θέμα για την επίθεση στη Νάντια Βαλαβάνη: «… Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Εξώδικο και σ’ επιστολή της Εθνικής Τράπεζας η οποία μας συγκοινοποιήθηκε, προκύπτει ότι, η πληροφόρηση μας στηρίχθηκε σε ισχυρισμούς που προέβαλλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αποδεικνύονται σήμερα ως ανακριβή και γι’ αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύσαμε την Εξώδικο της κας Βαλαβάνη στο φύλλο της Κυριακής 29/05/2016 και την παρούσα ανάρτηση μας.»

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η απαντητική δήλωση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο εξώδικο της πρώην υπουργού Οικονομικών, Νάντιας Βαλαβάνη προς την εφημερίδα και στους συνεκδότες της.

Η εφημερίδα είχε κατηγορήσει τη Νάντια Βαλαβάνη για κατάχρηση της ιδιαιτέρας ενημέρωσής της ως αναπληρώτρια υπουργού Οικονομικών όσον αφορά στην περίπτωση της μητέρας της, η οποία σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας, είχε κάνει ανάληψη ποσού από τον τραπεζικό της λογαριασμό, πριν από την επιβολή των capital controls.

Η πρ. υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έστειλε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα και στους συνεκδότες της την ακόλουθη Εξώδικη Δήλωση, η οποία δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη έντυπη έκδοση της εφημερίδας στις 29.5.2016:

«Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και Αρχής

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΛΗΣΗ

Νάντιας Βαλαβάνη κατοίκου  Αθήνας, Σόλωνος 125

ΚΑΤΑ

1) Θέμου Β. Αναστασιάδη και

2) Αναστάσιου Καραμήτσου

συνεκδοτών της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», κατοίκων Αμαρουσίου στην οδό Αγράφων 5

Ως γνωστό, με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στην εφημερίδα σας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κατά το χρονικό διάστημα από 19/07/2015 έως 26/07/2015 με κατηγορήσατε ότι, κατά κατάχρηση της ιδιαιτέρας ενημέρωσής μου ως Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, προέτρεψα την ηλικιωμένη  μητέρα μου να πραγματοποιήσει ανάληψη 200.000 ευρώ από λογαριασμό τον οποίο διατηρούσε στην Εθνική Τράπεζα στο Ηράκλειο Κρήτης, προκειμένου να αποφύγει τον επερχόμενο περιορισμό αναλήψεων από Τραπεζικούς λογαριασμούς, που επεβλήθη με απόφαση της Κυβέρνησης (capital controls). Επιπλέον ότι η ανάληψη αυτή έγινε δύο–τρεις ημέρες πριν την επιβολή της άνω Κυβερνητικής απόφασης για τον περιορισμό των αναλήψεων και ότι μάλιστα για την ταχεία πραγματοποίηση της ανάληψης έγινε επίκληση από την μητέρα μου της ιδιότητάς μου ώστε να σταλούν τα χρήματα στην οικία της.

Τα ανωτέρω δημοσιεύματα είναι συνολικά αναληθή και δεν ανταποκρίνονται καθόλου στα πραγματικά γεγονότα, έθιξαν δε βαρύτατα την υπόληψη μου και την προσωπικότητά μου ως πολίτη, βουλευτή και υπουργού.

Ειδικότερα:

1) Η επίμαχη ανάληψη της μητέρας μου από την Εθνική Τράπεζα Ηρακλείου, ανήρχετο σε 100.000 ευρώ και όχι σε διακόσιες χιλιάδες (200.000) όπως ανακριβώς τα δημοσιεύματα αναφέρουν.

2) Η ανάληψη έγινε την 18/6/2015, δηλαδή 10 και πλέον ημέρες πριν ληφθεί η κυβερνητική απόφαση για την επιβολή περιοριστικών μέτρων και 8 ημέρες πριν αποφασιστεί και ανακοινωθεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος από την Κυβέρνηση (ως γνωστό δε την ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος ακολούθησε η επιβολή των περιορισμών ανάληψης από Τράπεζες).

3) Ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε το όνομά μου για να διευκολυνθεί ή να επιταχυνθεί η ανάληψη του ποσού από την μητέρα μου, η ανάληψη δε έγινε από την ίδια παρουσία του λογιστή της, κατά την συνήθη τραπεζική διαδικασία.

4) Όλα τα παραπάνω στοιχεία – ποσόν, ημερομηνία και διαδικασίες – πιστοποιούνται επίσης στην επιστολή του Τομέα Διακυβέρνησης Θεμάτων Πελατών της Εθνικής Τράπεζας 23/10/2015 προς τη μητέρα μου, σε απάντηση της δικής της επιστολής, ημερομηνίας 03/08/2015, προς την Εθνική Τράπεζα.

5) Από κανένα στοιχείο πέραν αβάσιμων και κακόπιστων καταγγελιών ενός βουλευτή αντίπαλου πολιτικού κόμματος στην Κρήτη, δεν προκύπτει ότι εγώ παρότρυνα ή έστω ενημέρωσα την μητέρα μου ώστε να πραγματοποιήσει την ανάληψη.

Κατά συνέπεια, αντίθετα προς τους ισχυρισμούς της εφημερίδας σας, κατά το χρόνο πραγματοποίησης της ανάληψης από τη μητέρα μου δεν είχε ληφθεί κυβερνητική απόφαση ούτε για δημοψήφισμα (26/06/2015, 8 ημέρες αργότερα) ούτε για capital controls (28/06/2015, 10 ημέρες αργότερα) και άρα ήταν αδύνατο να έχω οποιαδήποτε σχετική πληροφόρηση.

Επειδή τα δημοσιεύματα αυτά έχουν πολύ σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στην προσωπικότητά μου ως μέλος του Κοινοβουλίου και της Κυβέρνησης αλλά και ως Ελληνίδας  γενικότερα, ασχολούμενης επί δεκαετίες με τα κοινά, υπό τις συνθήκες δε υπό τις οποίες εμφανίσθηκαν τότε είχαν ιδιαίτερη σπουδαιότητα, βαρύτητα και απαξία στις πράξεις που μου αποδόθηκαν, χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν και να εξετασθούν η άμεση κατηγορηματική και οργισμένη διάψευσή μου

Σας καλώ διαμαρτυρόμενη για την παράνομη συμπεριφορά σας και για την αποκατάσταση της αλήθειας να δημοσιεύσετε τα ακριβή στοιχεία που σας γνωστοποιώ στην παρούσα και να δηλώσετε πως ουδεμία σχέση είχα με τα γεγονότα για τα οποία με κατηγορήσατε, ώστε να αποκατασταθεί έστω και εκ των υστέρων η βλαφθείσα προσωπικότητά μου, καθώς και η κοινωνική και  πολιτική μου υπόστασή.

Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον παραλείψετε να αποκαταστήσετε την αλήθεια εντός την προθεσμίας των 10 ημερών που ορίζει ο νόμος είμαι υποχρεωμένη να προσφύγω στα αρμόδια Δικαστήρια.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα στην έκθεση επίδοσής του.

Η εξωδίκως καλούσα

Νάντια Βαλαβάνη»

Η απαντητική δήλωση της εφημερίδας, που αναρτήθηκε την 1η.6.2016 αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση είναι η εξής:

«Το εξώδικο της Βαλαβάνη για τα capital controls

01/06/2016  14:00

Σχετικά με δημοσίευμα που αναφερόταν στα capital controls

Από την πρώην Υπουργό κ. Ν. Βαλαβάνη λάβαμε Εξώδικο Δήλωση σχετικά με τα δημοσιεύματα του Αυγούστου 2015 που αναφέρονται στην επιβολή από την Κυβέρνηση Capital Controls.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην Εξώδικο και σ’ επιστολή της Εθνικής Τράπεζας η οποία μας συγκοινοποιήθηκε, προκύπτει ότι, η πληροφόρηση μας στηρίχθηκε σε ισχυρισμούς που προέβαλλαν στελέχη της αντιπολίτευσης στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, τα οποία αποδεικνύονται σήμερα ως ανακριβή και γι’ αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύσαμε την Εξώδικο της κας Βαλαβάνη στο φύλλο της Κυριακής 29/05/2016 και την παρούσα ανάρτηση μας.»

Σχετικά άρθρα