Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δημοσιογραφία” Ευαγγελάτου: Ο “Σιγκούνας” (γράφεται και με “η”) κλείνει τον “Λούβρο”

“Δημοσιογραφία” Ευαγγελάτου: Ο “Σιγκούνας” (γράφεται και με “η”) κλείνει τον “Λούβρο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Έψιλον TV, Καιρός, Λούβρο Μουσείο, Νίκος Ευαγγελάτος, Παρίσι, Σηκουάνας Ποταμός, Τηλεόραση,

Πρόκειται για την απόλυτη κατάντια της ελληνικής “δημοσιογραφίας” αποτυπωμένη στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο κανάλι Epsilon TV.

“Ο Σιγκούνας κλείνει τον Λούβρο” ήταν ο τίτλος του θέματος που παρουσίαζε ο γνωστός δημοσιογράφος για να διορθωθεί λίγο μετά σε “Σηγκούνας” με “η”.

Ποιος είναι ωρέ αστέρια μας ο Σηγκούνας και ποιος ο Λούβρος;

Για όσους δεν κατάλαβαν, και δικαίως, ο “Σηγκούνας” είναι ο ποταμός Σηκουάνας και ο Λούβρος είναι το Μουσείο του Λούβρου, στο Παρίσι.

Και τι συμβαίνει στο Παρίσι;

Εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη Γαλλία η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικής καταστροφής.

Ήδη, σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται το διαμέρισμα του Λουαρέ, ενώ αρκετά ακόμα, ανάμεσά τους και το Παρίσι βρίσκονται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Στο Παρίσι, ο Σηκουάνας υπερχείλισε και περισσότερα από 40 πάρκα και δημόσιοι χώροι στη γαλλική πρωτεύουσα έχουν κλείσει εξαιτίας πλημμυρών. Μεταξύ άλλων έχει κλείσει το Μουσείο Ορσέι.

Το Μουσείο του Λούβρου (ο Λούβρος της εκπομπής του Ευαγγελάτου) έκλεισε νωρίτερα την Πέμπτη, ενώ ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστό και την Παρασκευή, προκειμένου να απομακρυνθούν τα πολύτιμα εκθέματά του, σε περίπτωση που η στάθμη του Σηκουάνα συνεχίσει να ανεβαίνει.

«Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό στο κοινό αύριο για προληπτικούς λόγους: δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή για το προσωπικό μας, αλλά αυτό θα μας επιτρέψει να απομακρύνουμε με ηρεμία συγκεκριμένες συλλογές τέχνης, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο» αναφέρει εσωτερικό έγγραφο προς τους εργαζόμενους του μουσείου.

Ο δήμος του Παρισιού προειδοποίησε ότι η στάθη του Σηκουάνα μπορεί να φτάσει τα 5,6 μέτρα μέχρι το τέλος της ημέρας, ενώ οι προβλέψεις αναφέρουν ότι η στάθμη του νερού θα φτάσει λίγο λιγότερο από τα 6 μέτρα την Παρασκευή.

Νωρίτερα, σχεδόν 24.400 σπίτια στο Παρίσι και στην περιοχή Λουαρέ είχαν μείνει νωρίτερα χωρίς ρεύμα, ενώ ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί στα 21.700 σπίτια.

Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα οδήγησε στο κλείσιμο υπόγειας γραμμής του προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου RER που περνάει από το κέντρο της πόλης.

Η γραμμή RER C θα παραμείνει κλειστή μέσα στο Παρίσι από τις 4 μ.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε μέσω του Twitter η εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η κακοκαιρία στην κεντρική Ευρώπη έχει αφήσει πίσω της δέκα νεκρούς, οι περισσότεροι στη Γερμανία.

Η περιοχή έχει προετοιμαστεί για περαιτέρω άνοδο της στάθμης των ποταμών.

Μεταξύ των βαρύτερα πληγεισών περιοχών είναι το Νεμούρ, από όπου 3.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς επισκέφθηκε την πόλη την Τετάρτη. Η στάθμη του ποταμού στο κέντρο της πόλης έχει φτάσει στα επίπεδα των καταστροφικών πλημμυρών του 1910.

«Το κέντρο της πόλης βρίσκεται κάτω από το νερό. Όλες οι επιχειρήσεις καταστράφηκαν» δήλωσε η δήμαρχος Βαλερί Λακρούτ.

Αυτά για τον Σηγκούνα και τον Λούβρο…

evaggelatos

Σχετικά άρθρα