Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια κανάλια προσέφυγαν στο ΣτΕ – Διαβάστε το λόγο

Ποια κανάλια προσέφυγαν στο ΣτΕ – Διαβάστε το λόγο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ALPHA, Έψιλον TV, Συμβούλιο της Επικρατείας, Τηλεόραση,

Δύο είναι μέχρι στιγμής οι πρόσφυγες στο Συμβούλιο της Επικρατείας από ιδιωτικά κανάλια.

Πρόκειται για τον Alpha και το E-TV, σύμφωνα με πληροφορίες του typologies.gr, και η προσφυγή αφορά στον διαγωνισμό χορήγησης των αδειών.

Ανάλογη προδικαστική διαδικασία ξεκίνησε και το Mega, υποστηρίζοντας πως το τίμημα της τιμής εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ είναι υψηλό, την ίδια ώρα που με επιστολή του το E-TV υποστήριζε, απευθυνόμενο προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, πως είναι χαμηλό και πως έπρεπε να οριστεί στα 35 εκατ. ευρώ, με την προϋπόθεση πως δεν θα χορηγηθούν άλλες άδειες εκ των τεσσάρων που θα προκηρυχθούν.

Στόχος του Φ. Βρυώνη ήταν να δείξει πως η αγορά πρέπει να μείνει κλειστή επί μια δεκαετία, διαφορετικά να υπάρχει η δυνατότητα να διεκδικήσει την ανάλογη αποζημίωση.

Η κυβέρνηση, διά του Νίκου Παππά, απάντησε πως αν θέλει μπορεί να διαθέσει 35 εκατ. ευρώ για την άδεια. Όμως δέχεται να συζητήσει την ιδέα του Φ. Βρυώνη, για το τίμημα, να δοθεί, δηλαδή, τμηματικά και όχι εφάπαξ, όπως ορίζει ο νόμος. Προς τούτο θα κατατεθεί τροπολογία. Υπενθυμίζεται πως στην περίπτωση της συνδρομητικής τηλεόρασης υπάρχει ανάλογη ρύθμιση της καταβολής σε δόσεις του τιμήματος για απόκτηση 15ετούς άδειας.

Σχετικά άρθρα