Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Συνάντηση του Προεδρείου της ΠΟΣΠΕΡΤ με τον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΕΡΤ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΣΥΡΙΖΑ,

Το Προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ συναντήθηκε σήμερα με μέλη της Πολιτικής Γραμματείας και της Γραμματείας ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στα πλαίσια των συναντήσεων της Ομοσπονδίας με Πολιτικά Κόμματα και Φορείς.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν σφαιρικά τα θέματα που αφορούν τα Ηλεκτρονικά ΜΜΕ (ΕΡΤ, Δημοτικά και Ιδιωτικά) και τους εργαζόμενους σε αυτά, οι κραυγαλέες παρανομίες κυβέρνησης και διοικήσεων σε ΔΤ –ΝΕΡΙΤ η περιουσία της ΕΡΤ, το ψηφιακό μέρισμα, η μη συμμόρφωση στους νόμους γενικά και ειδικά αυτών της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, με αποτέλεσμα τη μη πληρωμή των χρημάτων που οφείλονται στους εργαζόμενους της ΕΡΤ από μισθούς υπερημερίας, άδειες 2012-13,εξαιρέσιμα, μη αναγνώριση προϋπηρεσίας κ.λ.π.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα ο καθοριστικός ρόλος και η ελεύθερη φωνή των περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΑ, ειδικά αυτό τη κρίσιμη προεκλογική περίοδο των Αυτοδιοικητικών και Ευρωπαϊκών εκλογών, για τις τοπικές Κοινωνίες της χώρας.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που συμπλήρωσε ήδη 10 μήνες και της συνεχούς αντίστασης ενάντια στο μαύρο, της συνεχούς προσπάθειας για ΕΡΤ ανοικτή, ελεύθερη φωνή της Κοινωνίας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε για άλλη μια φορά η σθεναρή αντίθεση του στην απόφαση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η στήριξη του αταλάντευτου αγώνα των εργαζόμενων και επαναεπιβεβαιώθηκε η σταθερή θέση του για την άμεση λειτουργία της ΕΡΤ μόλις αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

Οι παράνομες ενέργειες Κυβέρνησης και διοικήσεων επίσης, που αφορούν τη λειτουργία του μορφώματος της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ, και η μη χορήγηση των νόμιμων απαιτητών χρημάτων που δικαιούνται οι εργαζόμενοι, θα αντιμετωπιστούν σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως σε Κοινοβουλευτικό και σε επίπεδο Δικαιοσύνης. Είναι διακηρυγμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίστηκε, η υπεράσπιση της Δημόσιας περιουσίας.

Θα υπερασπιστεί επομένως με κάθε τρόπο τη Δημόσια περιουσία της ΕΡΤ, τόσο της ακίνητης, όσο και της μεγάλης περιουσίας του Δικτύου εκπομπών και των συχνοτήτων, που την επιβουλεύονται μεγάλα ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τέλος συμφωνήθηκε να κατατεθούν προτάσεις από την ΠΟΣΠΕΡΤ στις επόμενες συναντήσεις που θα αφορούν τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Σχετικά άρθρα