Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Στόχος να σταματήσει η παραπλάνηση των δημοσκοπήσεων

Παππάς: Στόχος να σταματήσει η παραπλάνηση των δημοσκοπήσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Ελληνική Κυβέρνηση, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς,

Οι πολιτικοί να σταματήσουν να «υπακούουν» τις δημοσκοπήσεις, οι δημοσκόποι να πολιτικολογούν και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ να αξιοποιούν για όφελός τους τις δημοσκοπήσεις, ήταν το τριπλό μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Παππάς κατά την συζήτηση στη Βουλή ερώτησης του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Θανάση Παπαχριστόπουλου.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο για να σταματήσουμε τα φαινόμενα παραπλάνησης», τόνισε ο κ. Παππάς ενημερώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συναντηθεί με τον ΣΕΔΕΑ, που είναι το όργανο στο οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, και «βρίσκεται εν αναμονή» των προτάσεών του.

Τόσο ο υπουργός όσο και ο βουλευτής αναφέρθηκαν με παραδείγματα στην αποτυχία των εταιρειών δημοσκοπήσεων να εκτιμήσουν σωστά τα αποτελέσματα των εκλογών και του δημοψηφίσματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παππάς κατήγγειλε ότι τον Σεπτέμβριο οι υπεύθυνοι των εταιρειών δημοσκοπήσεων έκαναν την υπόθεση πως η αποχή θα χτυπούσε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που, όπως είπε, είναι πολιτική εκτίμηση και όχι επιστημονική.

Για δε το δημοψήφισμα έκανε λόγο για «τερατώδεις αποκλίσεις» που φοβάτει ότι «μερικώς μπορούν να εξηγηθούν από επιστημονικούς λόγους και κυρίως από πολιτικούς». «Κακά τα ψέματα οι δημοσκοπήσεις γίνονται πεδίο πολιτικής. Το αποτέλεσμα γίνεται λεζάντα, η λεζάντα ερώτηση και όλοι καλούνται να πάρουν θέση», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος κάλεσε την κυβέρνηση «να καθιερώσει κανόνες» και ο κ. Παππάς εξήγησε ότι το ΕΣΡ στο οποίο αποστέλλονται οι έλεγχοι των δημοσκοπήσεων δεν έχει συγκροτηθεί. «Και ερχόμαστε στο θέμα της απαξίωσης των ανεξαρτήτων αρχών. Είναι απολύτως συνειδητή επιλογή να μην υπάρχει ΕΣΡ. Οι δυνατότητες της κυβέρνησης να παρεμβαίνει είναι πάρα πολύ μικρές», υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα