Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισλαμικό Κράτος: “Όλους αυτούς τους δημοσιογράφους τους σκοτώσαμε εμείς!”

Ισλαμικό Κράτος: “Όλους αυτούς τους δημοσιογράφους τους σκοτώσαμε εμείς!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Δημοσιογράφοι, Ελευθερία Τύπου, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές,

Με ένα νέο βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο την Τετάρτη, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις εκτελέσεις δεκάδων Σύρων δημοσιογράφων και διαδικτυακών μιντιακών ακτιβιστών.

Το κέντρο Τύπου Αλ Χαΐρ, που λειτουργεί για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δημιούργησε ένα σύντομο βίντεο στο οποίο παρουσιάζει περισσότερους από 100 δημοσιογράφους, blogger και μιντιακούς ακτιβιστές που εκτελέστηκαν με διαφόρους τρόπους από τους τρομοκράτες.

Στο βίντεο βλέπουμε πλάνα από δημοσιογράφους και μιντιακούς ακτιβιστές που σκοτώθηκαν από την οργάνωση τα τελευταία δύο χρόνια στη Συρία, ενώ άλλοι εκτελέστηκαν από το ISIS μέσα στην Τουρκία, στην οποία εδρεύει μεγάλο μέρος των φυγάδων Σύρων δημοσιογράφων.

Το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί με αυτό το βίντεο να δικαιολογήσει τις εκτελέσεις των ανθρώπων του Τύπου, επαγγελματιών και ακτιβιστών, ισχυριζόμενο ότι ήταν κατάσκοποι των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Περαιτέρω, απειλεί ότι θα καταδιώξει και θα σκοτώσει όλους τους ανταποκριτές, που βρίσκονται στα εδάφη που ελέγχει, και κρυφά μεταδίδουν την καθημερινότητα υπό τζιχαντιστική κατοχή.

Κατηγορεί όλους τους εθελοντές ακτιβιστές ανταποκριτές εντός της επικράτειάς του, που μεταδίδουν κρυφά και με ψευδώνυμα, ότι υπηρετούν τη “σταυροφορική συμμαχία”.

“Οι εργαζόμενοι στα Μέσα είναι κυρίως στόχοι για τους τζιχαντιστές του ISIS. Η οργάνωση πιστεύει ότι οι ανεξάρτητοι ρεπόρτερ συνηθίζουν να εργάζονται για τις εχθρικές τους δυνάμεις, ειδικότερα για τον Δυτικό Συνασπισμό, ισχυριζόμενοι ότι αυτοί οι ακτιβιστές διοχετεύουν πληροφορίες στρατιωτικής σημασίας σχετικά με τις θέσεις των τζιχαντιστών”, είπε ένας τοπικός ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Ντέιρ Αλ Ζουρ στο ARA News.

“Το να εργάζεται κάποιος ως μιντιακός ακτιβιστής σε περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος είναι αυτοκτονικό”, είπε ο ίδιος. “Ωστόσο, δίχως αυτούς τους γενναίους ακτιβιστές η παγκόσμια κοινή γνώμη δεν θα είχε καμία πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τις καθημερινές βαρβαρότητες των τζιχαντιστών εις βάρος των αμάχων”.

Σχετικά άρθρα