Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κύκλωμα εκβιαστών: Τι βρέθηκαν στα σπίτια του εκδότη και των δημοσιογράφων

Κύκλωμα εκβιαστών: Τι βρέθηκαν στα σπίτια του εκδότη και των δημοσιογράφων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιογράφοι, Εκβιασμός, ΕΥΠ - Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, Εφημερίδα Ακρόπολις, Παναγιώτης (Τάκης) Μαυρίκος,

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου και των δύο δημοσιογράφων, Τάκη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, που έχουν συλληφθεί για υπόθεση εκβίασης σε βάρος της ΕΥΔΑΠ, επιχειρηματιών –των οποίων τα απειλούσαν ακόμη και τα παιδιά- και τραπεζών. Οι τρεις συλληφθέντες αρνούνται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις έρευνες σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 30.495 δολαρίων και 5.830 ευρώ,16 φυσίγγια, γεμιστήρας και δύο θήκες πιστολιών, καθώς και πλήθος ηλεκτρονικών υπολογιστών, συσκευών αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, μπλοκ τιμολογίων, τραπεζικών εμβασμάτων και καταστάσεων με ονόματα και χρηματικά ποσά.

Οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν μετά το μεσημέρι της Τρίτης (23.02.2016) στον εισαγγελέα που άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία και για δωροδοκία. Επιπλέον δίωξη για την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί όπλων ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη. Και οι τρεις πήραν προθεσμία να απολογηθούν στον ανακριτή την Παρασκευή (26.02.2016).

Σχετικά άρθρα