Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Oριστικό: Μόνο 4 κανάλια θα πάρουν τηλεοπτική άδεια

Oριστικό: Μόνο 4  κανάλια θα πάρουν τηλεοπτική άδεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Νίκος Βούτσης, Νίκος Δένδιας, Νίκος Παππάς, Τηλεόραση,

Τέσσερα θα είναι τα κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας, ελεύθερης μετάδοσης και υψηλής ευκρίνειας που θα πάρουν άδεια, ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Μάλιστα, ο κ. Βούτσης παρουσίασε την προπαρασκευαστική έκθεση του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, η οποία εκπονήθηκε έπειτα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, στην διάσκεψη των προέδρων.

«Επί της ουσίας είναι απολύτως σαφές ότι το αντικείμενο για το οποίο μιλάμε δεν είναι γενικά η παροχή αδειών για να υπάρξουν κανάλια στη νέα εποχή, αλλά για αδειοδότηση παροχών περιεχομένου για επίγεια ψηφιακή ευροεκπομπή ευρείας λήψης.Τα κανάλια που μπορούν να εκπέμψουν το επίγειο σήμα με αυτή τη δυνατότητα -ελεύθερη αναμετάδοση, όχι συνδρομητικά- είναι τέσσερα… επιτέλους να τελειώσει αυτή η συζήτηση για τις άπειρες δυνατότητες. Πέραν των ενστάσεων για το ζήτημα βιωσιμότητας, σε ό,τι αφορά άδειες ελεύθερης αναμετάδοσης, θα είναι μέχρι τέσσερις», δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης κλείνοντας τη διαδικασία στη Διάσκεψη των Προέδρων σχολίασε το «ναυάγιο» σημειώνοντας ότι έχουν περάσει τρεις μήνες και ήμασταν υποχρεωμένοι να καταλήξουμε σε ονόματα για τη συγκρότηση και τη θωράκιση του ΕΣΡ, ενώ μίλησε για ακραίες απόψεις που είχαν ως στόχο να τορπιλίσουν τη διαδικασία και ανακοίνωσε ότι άμεσα η Ολομέλεια θα ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Αντιδρούν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης

Κριτική στην πρόθεση της κυβέρνησης να καθορίσει αυτή τον αριθμό των αδειών άσκησε από τη Νέα Δημοκρατία ο Νίκος Δένδιας, ζητώντας να μεταφερθεί η αρμοδιότητα στο ΕΣΡ. Πάντως ο ίδιος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί για τον αριθμό των αδειών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε την έκθεση ύποπτη, καθώς όπως εξήγησε συμπίπτει με τις δηλώσεις του Νίκου Παππά περί 4 αδειών πανελλαδικής τηλεοπτικής εμβέλειας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέμεινε ότι τόσο τα τεχνικά ζητήματα όσο και τα οικονομικά θέματα (βιωσιμότητα των καναλιών) πρέπει να εξεταστούν αποκλειστικά από το ΕΣΡ.

Ζήτημα συνταγματικότητας έθεσε ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι, ζητώντας να αποφασίσει το ΕΣΡ για τον αριθμό των αδειών

Από την άλλη πλευρά ο Βασίλης Κόκκαλης βουλευτής των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο και να τεθεί «τέλος στη διαπλοκή».

Σχετικά άρθρα