Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις άδειες θα προχωρήσει θέλουν – δεν θέλουν

Παππάς: Ο διαγωνισμός για τις άδειες θα προχωρήσει θέλουν – δεν θέλουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαπλοκή, Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Νίκος Παππάς, Τηλεόραση,

Την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, παρά την απόφαση της ΝΔ να «μπλοκάρει» τη συγκρότηση του ΕΣΡ (στο οποίο έχει ανατεθεί η σχετική αρμοδιότητα από το σχετικό νόμο που ψηφίστηκε στα τέλη Οκτωβρίου) εξέφρασε ο Νίκος Παππάς.

Αμέσως μετά τη μη επίτευξη της αυξημένης πλειοψηφίας των 4/5 που προβλέπεται για την ψήφιση των μελών του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής -εξαιτίας της άρνησης της ΝΔ να συναινέσει σε μια κοινά αποδεκτή σύνθεση- ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, έκανε γνωστό στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση θα φέρει άμεσα νομοθετική ρύθμιση για να ξεμπλοκάρει το διαγωνισμό.

Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, είτε θα μεταφέρει την αρμοδιότητα διενέργειας του διαγωνισμού στον υπουργό Επικρατείας, είτε θα αυξάνει τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα στην οκτακομματική -πλέον- σύνθεση της Βουλής και να καθιστά δυνατές ευρύτερες συναινέσεις που θα οδηγήσουν στην απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ο κ. Παππάς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, διαμηνύοντας -ουσιαστικά- ότι όσοι ονειρεύονται να διατηρηθεί το υπάρχον καθεστώς της ανομίας με τις προσωρινές άδειες των ιδιωτικών καναλιών όλη την τελευταία 25ετία, πρέπει να το ξεχάσουν. Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Παππάς ουσιαστικά «έδειξε» και προς την κατεύθυνση της ΝΔ η οποία -de facto- στηρίζει τη διατήρηση του υπάρχοντος θολού ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Ο ίδιος τόνισε ότι η διενέργεια του διαγωνισμού αποτελεί βασικό παραδοτέο στο πλαίσιο της Συμφωνίας της Ελλάδας με τους εταίρους της. Αποτελεί υποχρέωση της Ελλάδας, την οποία και οφείλει να τηρήσει, αλλιώς κινδυνεύει να δημιουργήσει πρόβλημα ακόμη και στην πρώτη αξιολόγηση.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο υπουργός Επικρατείας υπεραμύνθηκε της συνταγματικότητας μιας νομοθετικής ρύθμισης που θα αναθέτει την αρμοδιότητα διενέργειας του διαγωνισμού στον υπουργό, ενώ σημείωσε ότι αυτό ισχύει και σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα