Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση “φτιάχνει” νέο τηλεοπτικό τοπίο χωρίς το ΕΣΡ

Η κυβέρνηση “φτιάχνει” νέο τηλεοπτικό τοπίο χωρίς το ΕΣΡ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, Νίκος Παππάς, Τηλεόραση,

Σε σημαντικές ενέργειες προχωρά η κυβέρνηση για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, όπως αποκάλυψε η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, “Live News”.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από τη συχνότητα του Epsilon, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή στο υπουργείο Επικρατείας για να προχωρήσει η υπόθεση δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών, χωρίς όμως το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αποφασισμένος να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ώστε να σταματήσει η Νέα Δημοκρατία να μπλοκάρει τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της διαπλοκής είπε ότι το τρίγωνο της αμαρτίας – το πολιτικό, το τραπεζικό και το μιντιακό σύστημα – θα σταματήσει στον τόπο και υπογράμμισε ότι θα μπουν κανόνες που θα ισχύσουν για όλους. “Δεν είμαι Χρυσός Οδηγός, να δίνω ονόματα, βάζω κανόνες”, τόνισε, για να συμπληρώσει πως η διαπλοκή στην χώρα, δεν είναι τόσο θέμα ονομάτων, όσο μια διαδικασία.

“Θέλετε να με βρίζετε; Να με χτυπάτε; Να το κάνετε, αλλά θα πληρώνετε κανονικά”, σημείωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες. “Σήμερα φτάσαμε στο σημείο, πολιτικοί να στηρίζονται από επιχειρηματικά συμφέροντα. Εγώ δεν λέω ότι στο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε άγιοι, αλλά πρέπει να γίνει τομή ώστε να αναπνεύσει το σύστημα”, πρόσθεσε.

“Πέρασα δια πυρός και σιδήρου. Ήμασταν μόνοι απέναντι σε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα και στην πλειοψηφία των ΜΜΕ. Πρέπει να μπούνε κανόνες σε αυτόν τον τόπο και αυτό ισχύει και για το μιντιακό κομμάτι. Φέραμε ένα νόμο για τα media. Κάναμε τους κακούς, γιατί πρέπει να μπουν κανόνες σε αυτόν τον τόπο. Θα περίμενα τη συναίνεση όλων των κομμάτων απέναντι στην παθογένεια της διαπλοκής. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει προτάσεις για τις ανεξάρτητες αρχές. Τις περιμένω. Πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών”, κατέληξε.

Σχετικά άρθρα