Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελέας καλεί Αλαφούζο, Κυριακού και Ψυχάρη

Εισαγγελέας καλεί Αλαφούζο, Κυριακού και Ψυχάρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Αλαφούζος, Δάνεια, Διαπλοκή, Μίνως Κυριακού, Σταύρος Ψυχάρης, Τηλεόραση, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζες,

Ιδιοκτήτες καναλιών και «παραδοσιακών» εφημερίδων καλούνται να περάσουν, ως επι το πλείστον, μέχρι τις 12 Νοεμβρίου την πόρτα του οικονομικού εισαγγελέα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τον υπέρογκο δανεισμό που εξασφάλιζαν τα τελευταία χρόνια από διάφορες τράπεζες.

Αφορμή στάθηκε ένα πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, στο οποίο αναλύονται τα δάνεια γνωστών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και το αν υπήρχαν ή όχι οι προϋποθέσεις δανειοδότησης. Το εν λόγω πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να βάλει φωτιά στο μιντιακό σκηνικό.

Καλούν Σταύρο Ψυχάρη – Αλαφούζο και Κυριακού

Ο πρώτος που καλείται από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου είναι ο εκδότης των «Νέων» και του «Βήματος» και μέτοχος του MEGA Σταύρος Ψυχάρης. αναφορικά με θαλασσοδάνεια 200 περίπου εκατομμυρίων

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ και όσα διαρρέονται από τους οικονομικούς εισαγγελείς, ο οικονομικός εισαγγελέας, θα καλέσει τον κ. Ψυχάρη για τα δάνεια τον πρόεδρο του ΔΟΛ, τα οποία τα είχε πάρει κυρίως από την Alpha την Εθνική Τράπεζα, αλλά και την Πειραιώς.

Σειρά, μετά τον επικεφαλής του ΔΟΛ, θα πάρουν και άλλοι μιντιάρχες, με τους γνωρίζοντες καλά τα πράγματα να μην αποκλείουν να ακολουθήσουν ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, το μέσο του οποίου επίσης έχει δανειοδοτηθεί με μεγάλα ποσά, καθώς και ο κ. Κυριακού προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα δάνεια του τηλεοπτικού σταθμού Antenna.

Υπό έλεγχο και επιτροπές τραπεζών

Η έρευναα όμως δεν σταματά εκεί, καθώς, εκτός από τους ιδιοκτήτες Μέσων, εξηγήσεις θα κληθούν να δώσουν και τα μέλη των επιτροπών πιστοδοτήσεων των τραπεζών.

Οι υπάλληλοι των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να αποδείξουν ότι οι επιχειρηματίες είχαν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να λαμβάνουν δάνεια τέτοιου ύψους.

«Θα πρέπει να διερευνηθούν οι διαδικασίες με τις οποίες οι αρμόδιες επιτροπές ενέκριναν τον δανεισμό.

Να ελεγχθεί αν οι πελάτες τους είχαν όλα τα εχέγγυα» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές στο ereportaz.

Σχετικά άρθρα