Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πόλεμος” στο Mega – O Καψής άνοιξε μέτωπο με Τρέμη – Πρετεντέρη

“Πόλεμος” στο Mega – O Καψής άνοιξε μέτωπο με Τρέμη – Πρετεντέρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για MEGA Channel, Γιάννης Πρετεντέρης, Μανώλης Καψής, Όλγα Τρέμη,

Δεν του έφταναν τα προβλήματα που έχει με τους ρεπόρτερ του Mega, λόγω της στάσης του στις επεισοδιακές γενικές συνελεύσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, φαίνεται πως ο Μανώλης Καψής έχει ανοίξει μέτωπο και με τα δύο μεγάλα ονόματα που απέμειναν στον κανάλι, μετά την αποχώρηση του Νίκου Ευαγγελάτου, δηλαδή την Ολγα Τρέμη και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, τις τελευταίες ημέρες αρκετοί παρατηρούν μια «παγωμένη» ατμόσφαιρα μεταξύ του διευθυντή ειδήσεων και των δύο μεγαλοδημοσιογράφων. Αφορμή στάθηκε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο οποίο φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, όπου η παρουσιάστρια και ο σχολιαστής αγνόησαν επιδεικτικά την παράκληση αρχικά και στη συνέχεια την εντολή να διακόψουν την κουβέντα, που έδειχνε να μην έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Από εκείνη την ημέρα το κλίμα στις συσκέψεις είναι ιδιαίτερα ψυχρό. Μάλιστα, ο Μ. Καψής νιώθει και ιδιαίτερα δικαιωμένος, καθώς την επομένη εκείνου του επίμαχου δελτίου τα νούμερα τηλεθέασης ήταν μάλλον προς τα χαμηλά του καναλιού, γεγονός που δείχνει ότι είχε δίκιο, αλλά ουδείς -όπως ο ίδιος λέει- του το αναγνωρίζει.

Την ίδια ώρα, στο Mega, και συγκεκριμένα στον 2ο όροφο του κτιρίου της Μεσογείων, ο ένας μετά τον άλλο δημοσιογράφοι και τεχνικοί αυτή την εβδομάδα υπέγραφαν τις ατομικές συμβάσεις με τις μειώσεις στους μισθούς τους.

Ειδικότερα, όσοι έπαιρναν μέχρι 1.300 ευρώ αποδέχθηκαν μείωση 8%, όσοι έπαιρναν μέχρι 3.000 ευρώ υπέγραψαν μείωση 8% έως τα 1.300 ευρώ και 15% για τον υπόλοιπο μισθό, ενώ η μείωση για αυτούς που έπαιρναν μέχρι 7.000 ευρώ έφτασε το 20% και για τους ελάχιστους που έπαιρναν πάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα κάτι περισσότερο. Βεβαίως, αυτοί που έχουν απομείνει να λαμβάνουν αποδοχές άνω των 7.000 ευρώ τον μήνα είναι ελάχιστοι. Πρόκειται για παρουσιαστές δελτίων ειδήσεων (όχι όλοι) και κάποιους που παρουσιάζουν ενημερωτικές εκπομπές.

Οι πληροφορίες του «S» αναφέρουν ότι μέχρι την Πέμπτη ορισμένοι από τους παλαιότερους ρεπόρτερ του καναλιού δεν είχαν δεχτεί να υπογράψουν τις μειώσεις και διαπραγματεύονταν την πιθανότητα να πάρουν την υψηλή αποζημίωση που δικαιούνται και να αποχωρήσουν. Ανάμεσά τους, πάντως, υπήρχαν και πρόσωπα που αποτελούν «σήμα κατατεθέν» για το κανάλι και δεν είναι βέβαιο ότι στη Μεσογείων θα δέχονταν να τους αφήσουν να φύγουν, αλλά και να τους κάνουν τη χάρη αποζημιώνοντάς τους «χοντρά».

Σχετικά άρθρα