Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

CNN Turk και Hurriyet στο στόχαστρο του Ερντογάν για “προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας”

CNN Turk και Hurriyet στο στόχαστρο του Ερντογάν για “προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για CNN Turk, Hurriyet, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Εφημερίδα Hurriyet, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Ο μεγαλύτερος δημοσιογραφικός όμιλος της Τουρκίας, ο Dogan, που στην ιδιοκτησία του έχει μεταξύ άλλων την εφημερίδα Χουριέτ (Hurriyet) και το τουρκικό CNN (CNN Turk) ερευνάται από τις τουρκικές εισαγγελικές Αρχές με την κατηγορία ότι ασκεί προπαγάνδα υπέρ των τρομοκρατών.

Προσοχή. Όταν στην Τουρκία μιλάνε για “προπαγάνδα υπέρ της τρομοκρατίας” εννοούν τους Κούρδους και τον αγώνα τους για ελευθερία.

Ο όμιλος Dogan ελέγχεται λοιπόν για φιλοκουρδική – “τρομοκρατική” προπαγάνδα στη δημοσιογραφική κάλυψη και προβολή των πολεμικών γεγονότων συμβαίνουν στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το τουρκικό κράτος ισχυρίζεται ότι στις εικόνες που μεταδίδονται από τα μέτωπα, τα πρόσωπα των Τούρκων στρατιωτών και αστυνομικών δημοσιεύονται δίχως “κάλυψη”, ενώ αντιθέτως στα πρόσωπα των Κούρδων ανταρτών που σκοτώθηκαν έχει μπει πίξελ.

Επίσης, το CNN Turk κατηγορείται ότι το 2013 πρόβαλε τη συνέντευξη ενός Κούρδου ακτιβιστή, ο οποίος είχε συμμετάσχει και στις διαδηλώσεις του 2013, και ο οποίος αργότερα εντάχθηκε στο PKK.

Φυσικά και οι κατηγορίες είναι τουλάχιστον γελοίες, αλλά στην Τουρκία του Ερντογάν τέτοιου είδους κατηγορίες αρκούν για να διωχθούν δημοσιογράφοι.

Η υπόθεση εναντίον του ομίλου Dogan κατά κοινή παραδοχή αποσκοπεί στο να περιοριστούν οι ελευθερίες του Τύπου στην Τουρκία του Ερντογάν, με αρκετούς δημοσιογράφους ήδη να διώκονται με την κατηγορία της εξύβρισης ή προσβολής κρατικών αξιωματούχων.

Τη Δευτέρα η τουρκική Αστυνομία έκανε επιδρομή στα γραφεία του δημοσιογραφικού περιοδικού Nokta επειδή στο εξώφυλλό του είχε ένα μοντάζ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τραβά μια selfie με φόντο την κηδεία ενός Τούρκου στρατιώτη.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα γραφεία της εφημερίδας Χουριέτ έχουν δεχθεί δύο φορές επιθέσεις από ακροδεξιούς εθνικιστές διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν ενάντια στους Κούρδους.

nokta

Σχετικά άρθρα