Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν θέλουν τον ανταγωνισμό οι ιδιοκτήτες της TV!

Δεν θέλουν τον ανταγωνισμό οι ιδιοκτήτες της TV!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Digea, Τηλεόραση, Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης,

Ρίγος προκαλεί στους ιδιοκτήτες των σταθμών εθνικής εμβέλειας το… λειψό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη δημοπράτηση των αδειών.

Οι ιδιοκτήτες που συγκροτούν την ΕΙΤΗΣΕΕ και έχουν δημιουργήσει την Digea, έχοντας τον έλεγχο των συχνοτήτων έως το 2029, δείχνουν να φοβούνται ενδεχόμενη είσοδο ανταγωνιστών, θεωρώντας πως έχουν διαρκές… κληρονομικό δικαίωμα εκπομπής.

Με άλλα λόγια, όπως θα έλεγαν και οι σχολιαστές τους από τα κανάλια τους, πασχίζουν να κρατήσουν τα προνόμια του κλειστού επαγγέλματός τους.

Η κατάσταση στην ιδιωτική τηλεόραση περιγράφεται με μελανά χρώματα από τους ίδιους τους εκπροσώπους των ιδιωτικών σταθμών.

Για πρώτη φορά υπάρχει δημόσια παραδοχή πως οι σταθμοί είναι ζημιογόνοι, σε μια προσπάθεια να ζητήσουν από την κυβέρνηση να μην πληρώσουν τέλη συχνοτήτων και χρήματα για τις άδειες.

Οι ζημίες αυτές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ, φτάνουν τα 50 εκατ. ευρώ για το 2014, ενώ σωρευτικά την περίοδο 2008 – 2013 υπερέβησαν τα 500 εκατ. ευρώ.

Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνουν το βασικό επιχείρημα της κυβέρνησης για υγιείς επιχειρήσεις στην τηλεόραση, με τη θέσπιση σκληρών οικονομικών όρων.

Επίσης, η ΕΙΤΗΣΕΕ δηλώνει πως είναι σχεδόν ζημιογόνος και ότι κινείται με μικρό περιθώριο κέρδους η δραστηριότητα της Digea.

Στο θέμα αυτό, όμως, το σημείο-κλειδί είναι η διαφήμιση της εταιρείας στα κανάλια-μέλη της, κάτι που έχει επισημανθεί από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Πηγή: typologies.gr

Σχετικά άρθρα