Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυλαία για την θρυλική εκπομπή «The Daily Show»

Αυλαία για την θρυλική εκπομπή «The Daily Show»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Daily Show, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Τζον Στιούαρτ, Τηλεόραση,

Αυλαία έπεσε για την θρυλική εκπομπή «The Daily Show» και τον διάσημο κωμικό πολιτικό σχολιαστή Τζον Στιούαρτ, μετά από 16 χρόνια συνεχούς προβολής.

Η εκπομπή «The Daily Show» με σατιρική διάθεση και το καυστικό της χιούμορ για τα πολιτικά δρώμενα, είχε αποκτήσει τα τελευταία 16 χρόνια φανατικό κοινό.

Ο μόνος ανακουφισμένος από την απόφαση του Στιούαρτ μοιάζει να είναι ο δισεκατομμυριούχος και διεκδικητής του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ, που είχε γίνει ο αγαπημένος στόχος της εκπομπής.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει γίνει η πολιτική εκδοχή της ζύμης πίτσας χοτ-ντογκ. Κανείς δεν τη θέλει και κανείς δεν την παραγγέλνει. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι κάποιος την εφηύρε.  Αλλά τώρα μόνο αυτή σερβίρεται», είχε πει ο Στιούαρτ για τον Τραμπ τον Ιούλιο.

Ο Στιούαρτ, που θεωρείται ο πρωτεργάτης της πολιτικής στροφής στην αμερικανική κωμική σκηνή, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να περιγελά την πλούσια κόμη του Τραμπ, προβάλλοντας κάθε φαιδρή δήλωση του υποψηφίου. Παρά το αδιάκοπο σφυροκόπημα αυτό, όμως, ο Τραμπ συνεχίζει να ηγείται στις δημοσκοπήσεις μεταξύ των 17 διεκδικητών του χρίσματος του κόμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ο Τραμπ, όμως, δεν υπήρξε ο μόνος στόχος του Στιούαρτ. Ανάλογα αιχμηρά σχόλια εισέπραξε και ο Τζεμπ Μπους, αλλά και η Χίλαρι Κλίντον.

«Οι υποψήφιοι για την προεδρία σκέφτονται σήμερα: “Δόξα τω Θεώ που ο Τζον Στιούαρτ θα πάψει να παρακολουθεί την κάθε μου κίνηση”. Τα θέματα που έθιγε ο Στιούαρτ αποτελούσαν αντικείμενο ευρείας συζήτησης και διαμόρφωναν άποψη σε μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων», λέει ο καθηγητής ΜΜΕ του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ, Ντάναγκαλ Γιανγκ.

Η χρήση αποσπασμάτων τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων στις εκπομπές του Στιούαρτ τον κατέστησαν φόβητρο των παρουσιαστών. «Φαντάζομαι ότι πολλοί συντελεστές δελτίων ειδήσεων δεν θα χρειάζεται να αγωνιούν πια για τη σάτιρα του Στιούαρτ», λέει ο Ρόμπερτ Τόμσον του Πανεπιστημίου Σίρακιουζ.

Τα 16 χρόνια του Στιούαρτ στην εκπομπή «Daily Show», ωστόσο, δεν υπήρξαν χωρίς κόστος για τον παρουσιαστή της. Τον Απρίλιο, σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Στιούαρτ ανέφερε ότι ένιωθε κουρασμένος και δεν επιθυμούσε καθόλου να καλύψει ακόμη μία προεδρική αναμέτρηση, έχοντας ήδη καλύψει τέσσερις προεδρικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα