Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαμαράς προς Τσακνή: Πολύ αρνητικά τα πρώτα δείγματα της ΕΡΤ

Σαμαράς προς Τσακνή: Πολύ αρνητικά τα πρώτα δείγματα της ΕΡΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Διονύσης Τσακνής, ΕΡΤ,

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή , στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΡΤ κ. Διονύση Τσακνή, και συζήτησαν για την νέα ΕΡΤ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι τα πρώτα δείγματα της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι πολύ αρνητικά. Επεσήμανε την έλλειψη πολυφωνίας και τη λογική άκρατου κομματισμού από την πρώτη μέρα λειτουργίας.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ διαβεβαίωσε τον αρχηγό της ΝΔ ότι πρόθεση της νέας διοίκησης είναι να υπάρξει μια ΕΡΤ πλουραλιστική, αντικειμενική, στην οποία όλοι θα έχουν λόγο, όπως και ο νόμος ορίζει.

«Εκφράστηκαν από τη μεριά του προέδρου της ΝΔ -φυσικά εγώ δεν είμαι αρμόδιος για να το ερμηνεύσω- ανησυχίες για το πρόγραμμα. Τον διαβεβαίωσα ότι πρόθεση της νέας διοίκησης είναι να υπάρξει μια ΕΡΤ πλουραλιστική, αντικειμενική, στην οποία όλοι θα έχουν λόγο, όπως και ο νόμος ορίζει«, δήλωσε ο κ. Τσακνής.

Επίσης ανέφερε ότι έθεσε στον κ. Σαμαρά ζητήματα που αφορούν την καταγραφή της συμφωνίας αρχών για την ανεξαρτησία της ΕΡΤ και ζήτησε τις προτάσεις της ΝΔ, ενώ μίλησαν και για την ανάγκη συγκρότησης σε όλες τις διοικητικές περιφέρειες των συμβουλίων κοινωνικού ελέγχου.

«Πρόθεση της διοίκησης είναι μέσα στο επόμενο τρίμηνο να συγκροτηθούν στις 13 περιφέρειες της χώρας, συμβούλια κοινωνικού ελέγχου, έτσι ώστε να νιώθει η διοίκηση της ΕΡΤ το μάτι της κοινωνίας στραμμένο πάνω μας», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα